Rune Borg får Rubinpris

Rune Borg får Sveriges Informationsförenings Rubinpris, ett pris för legender inom kommunikationsbranschen. Sist tror jag det var Peje Emilsson, mannen som grundade Sveriges första och största PR-byrå Kreab, som fick priset. Jag nämner detta stolt eftersom Rune Borg var en av frontfigurerna i kandidatuppsatsen Strategiska Nyheter som jag och Markus kammade hem både Precis-priset och DIK:s stipendium för.

Jag minns intervjun med Rune Borg mycket tydligt, det var faktiskt i Kreabs lokaler på Floragatan 13, den gamla tjeckoslovakiska ambassaden, samma lokaler där jag sedan skulle börja min egen PR-karriär hos den lilla byrån Spotlight PR som då precis hyrt in sig i lokalerna. Borg var noga med att betona vikten av att bygga underifrån, att inte glömma de lokala mediernas betydelse. Han var också stolt över att ha verkat inom alla Sveriges huvudnäringar och mindes flera turbulenta PR-case som han frikostigt delade med sig lärdomar från.

Rune Borg är en värdig pristagare, i alla fall i min bok. Vill du veta mer om vad Rune Borg hade att berätta, bläddra gärna lite i uppsatsen!

Bli först att kommentera den här postningen!

Kommentera här!