Wiki för mediekritik

by Jerry Silfwer on October 17, 2021 · 0 comments

Buffer

Mats Olin, en av Springtimes grundare, startar Second Opinion. Sajten ska fungera som en wiki för mediekritik. Lite som TT-kritik på steroider, tänker jag mig. Och det finns säkerligen en marknad bland organisationer som känner sig misstolkade, missförstådda och i vissa fall - medialt misshandlade.

Kraften hos Second Opinion kommer säkerligen stå i rak korrelation till dess genomslag. Att organisationer själva anlitar experter och publicerar den enligt dem korrekta bilden kommer sannolikt inte att räcka. Det gäller att frivilliga privatpersoner med starka konsumentintressen ansluter och bidrar - annars riskerar sajten att kännas som en aggregator för reaktiva pressmeddelanden.

Sajten har redan utrustats med funktioner för social bookmarking. Men för att engagera bloggosfären krävs en inlänkningsmaskin á la Twingly. Det krävs även att Second Opinion arbetar målmedvetet med SEO för att inte bara hamna högt i träfflistor, utan även hamna i topp i nyhetsmediernas egen Twingly-listning.

Läs mer: Mediernas nonchalans öppnar för nya aktörer; Ny sajt vill utmana tradionella medier, Springtime-grundare startar mediegranskande sajt

Pingat hos intressant.se. Andra bloggare om , , , , , bloggosfären, inlänkar, , .