Bildspel om crowdsourcing

by Jerry Silfwer on October 26, 2021 · 2 comments

Buffer

Ooch, så snyggt - och så coolt. Beckmans designstudenter har åskådliggjort de pluralistindindividualistiska mekanismerna bakom det nya medielandskapet. Brit Stakston tycker att illustrationerna är hotfulla, men jag kan faktiskt se meningen med att belysa rädslan för det som är nytt och kraftfullt. Och så är ju illustrationerna riktigt snygga!

Läs även Magnus Larssons artikel om kraften hos digital samverkan på DN.se.

Tipstack till Beta Alfa.

Andra bloggare om , , .

 • http://www.jmw.se/ Brit Stakston

  Jag var mest bekymrad över att så gott som samtliga illustratörer tolkat crowdsourcing som något så negativt. Blev nyfiken på vilken brief de fått…

  Illustrationerna speglar den gängse bilden av vad Internet är för så många….förvånade mig att alla valt en så relativt negativ, kall och teknisk tolkning.

  Den som är vald till artikelillustration är för mig själlös och … för mig är det mesta på nätet långt från själlöst…att gemensamt bygga kunskap är inte hotfullt - att höra fler perspektiv är berikande och inte hotfullt etc etc saknade gestaltningen av den värme som finns mellan att människor tillsammans bygger något ännu större …

  Men jag tycker definitivt att de är coola och snygga :)
  /Brit

 • http://www.jmw.se Brit Stakston

  Jag var mest bekymrad över att så gott som samtliga illustratörer tolkat crowdsourcing som något så negativt. Blev nyfiken på vilken brief de fått…

  Illustrationerna speglar den gängse bilden av vad Internet är för så många….förvånade mig att alla valt en så relativt negativ, kall och teknisk tolkning.

  Den som är vald till artikelillustration är för mig själlös och … för mig är det mesta på nätet långt från själlöst…att gemensamt bygga kunskap är inte hotfullt - att höra fler perspektiv är berikande och inte hotfullt etc etc saknade gestaltningen av den värme som finns mellan att människor tillsammans bygger något ännu större …

  Men jag tycker definitivt att de är coola och snygga :)
  /Brit