Mycket Liberati nu

En del brus om Liberati på senaste tiden.

Alexander Bard och Fredrik Westerlund gör ett utspel på SVT Opinion som ett svar på Bison-Fredriks utspel och uppföljning och JMW talar med folkpartisten och FRA-hjältinnan Camilla Lindberg (som för övrigt gästbloggar på Same Same But Different).

Och så har Liberati en Facebook-grupp, har jag sett.

Det finns något intressant i allt det här. Tankesmedjor är ju inget nytt fenomen, men mikroengagemang kan vara något som revolutionerar vårt sätt att fungera som politiska varelser. Morgondagens medvetna samhällsmedborgare kanske kommer att vara för kritiska för att kunna köpa en hel ideologi som någon sorts paketlösning, utan engagerar sig istället i de enskilda frågor där det egna engagemanget verkligen finns.

Att de sociala teknologierna kommer att fungera som möjliggörare och förlängningar av den här utvecklingen känns därför naturligt, men den stora frågan är ändå hur den traditionella politiska sfären ska hänga med i detta? I vilken grad stavas anpassning faktiskt upplösning?

Läs mer om Liberati hos Beta Alfa.

Uppdaterat: Liberati välkomnar inte libertarianer. Liberati gillar privatpolislagen IPRED. Allt bekräftat av Alexander Bard (det är visst svårt att vara liberal när de egna gammelaffärsmodellerna som artist hotas). Denna nya kunskap via MiNimaliteter på tips av Mattias Bjärnemalm och - vips - så går jag ur den där jävla FB-gruppen.

Uppdaterat: Mina moderata karameller gör ungefär samma upptäckt och går ur och Mattias Bjärnemalm postar en upplysande uppföljning.

Andra bloggare om , , , , , , , , , , , , , .

4 kommentarer to “Mycket Liberati nu”

 1. Mattias Bjärnemalm säger:

  Appropå Liberati så antar jag att du har sett Mikael Nillssons mailväxling med herr Bard angående Liberatis syn på Piratpartiet? Helt klart läsvärd

 2. Doktor Spinn säger:

  Scheisse, nej de där stolligheterna hade jag inte sett! Var bara tvungen att uppdatera postningen… Vad är det för idé att köra en liberal tankekedja i ett tidevarv när fp gått och blivit smygmoderater men istället för att spänna bågen så bannlyser man libertarianer! Helknäppt! Är det förändring eller uppmärksamhet de vill ha?

  Tack som fan för tips, this is why I love the net.

 3. Tor säger:

  Bard har även i en videointervju med Per Ström (på youtube) gett uttryck för att han stödjer internetcensur om det bara sker på EU-nivå så att olika länder måste samsas om vilka sajter som ska blockeras, vilket enligt Bard skulle minska risken för att enskilda länder blockerar fler sajter än nödvändigt.

 4. Doktor Spinn säger:

  Det här “liberala” nätverket blir allt märkligare och märkligare i mina öron. Nåväl, jag lämnade en syrlig kommentar efter mig när jag lämnade FB-gruppen, det får kompensera för att jag försökte gå med in the first place.

Kommentera här!