Ondskan

Sitter i en solig tunnelbanevagn mellan Slussen och Gamla stan när några frikyrkliga damer börjar bearbeta oss resenärer. De välmenande samariterna delar ut Vakttornet till alla dem som är beredda att ta emot denna glättiga värvarskrift.

Egentligen är deras organisatoriska apparat oerhört sinnrik. Deras bibel måste vara en av de mest förankrade policydokument en organisation någonsin haft: Värva nya medlemmar och du slipper brinna i skärselden i evigheters evighet.

Men varför ger de ingen tidskrift till mig? Ser de månne något ondskefullt i djupet av mina blå ögon? Står något fasansfullt skrivet i min panna? Kan dessa apostlar på något sätt förnimma mitt religionshat? Jag kan bara hoppas.

Andra bloggare om religion, bibeln, odjuret.

3 kommentarer to “Ondskan”

 1. PaljettenQ säger:

  *sympatisurar*…tanter!

 2. Tyskungen säger:

  Jerry.
  Du har väl röstat på mig idag? Eller?

  Kram,

  Klaus

 3. Doktor Spinn säger:

  KP,
  Ja, det har jag. Så klart. Men for the record så gillar jag inte Rix FM.

  Kram,

  Jerry

Kommentera här!