Spinns Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2022-04-07 · View Comments

A Sustainable Plan - Berghs School of Communication
Berghs-eleverna har påbörjat arbetet med kampanjsajten A suistainable plan.

Social media gets blame for PR disasters
“Yes, social media may very well fuel PR disasters (as we’ve recently seen with the Greenpeace campaign against Nestle), but as the same time they can be used to diffuse potential crisis situations. A disgruntled customers can be reached by a company just as easily as by a journalist.”

Är Sofia Mirjamsdotter årets branschpersonlighet?
Ja, det tycker jag!

Presenting TEDxViggbyholm 18 April
Täby goes TEDx.

ROI och sociala medier på Social Cash
“Dagens kanske bästa diskussionspanel bestod av Johan Ronnestam, Jerry Silfwer och Kristina Carlsson som pratade om att mäta framgång i sociala medier. Johan Ronnestam menade framförallt att företag behöver börja smått i arbetet med sociala medier. Identifiera ett projekt eller område hos företaget där sociala medier verkligen kan göra skillnad och mäta utfallet av det.”

UTweet - underlig Twitter-viualisering
Roande. En stund i alla fall.

Bonnier reggar ny affärstitel
Yes please. Vi behöver fler affärsmedier! Hoppas den får en riktigt vass webbplats!

Traditionella medier söker traditionella vinklar
Matti Palm snuddar vid något intressant och relevant här. Nyhetsmedier har en “news media logic” och engagemangsmedier har en “social media logic”. Bägge följur ur det mänskliga sättet att vara och medieformatens begränsningar och förtjänster.

Vita huset kvittrar medan folket ser krigsmord
“Vad jag har svårare att förstå är det sorglösa kvittrandet från Vita huset och presidenten Barack Obama medan detta utspelar sig för öppen ridå. Jag tror att det inte dröjer länge innan folket börjar ställa frågor och krav, direkt och ihärdigt, till både makthavare och massmedia.”

+1!

Pysslar med att få ihop scheman för virtuell bemanning. @DoktorSpinn sa att framtiden ligger i att mötas av mänsklig kontakt på webben.
Helt rätt! :)

Bara ett ocensurerat nät skyddar mot mörkläggningar och korruption
“Det är också värt att notera att Anakata (Gottfrid Svartholm), som är en av dem som startade Pirate Bay, är en av dem som ligger bakom att publicera videon med krigsbrott ovan. Det säger något om vem som är morgondagens hjältar.”

Haddocks tamejfaktiska svordomar
Underbart. Älska Kapten Haddock.

Sociala medier och cash
“Panelen med Johan Ronnestam, Jerry Silfwer och Kristina Carlsson utvecklade det hela och gjorde det lite mer konkret. Precis som Jerry Silfwer uttryckte det är det idag väldigt svårt (och kanske till och med onödigt) att visa på att en viss aktivitet i sociala medier ger en viss avkastning. Värdet av att ha en ambassadör som förespråkar ditt varumärke eller din produkt kan nämligen vara så mycket mer värt.”

Similar posts:

PR-nyheterna

Comments on this entry are closed.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.