Tunerec utmanar Spotify

Google Search Results

You arrived here after searching for the following phrase:

Click a phrase to jump to the first occurrence, or return to the search results.

Svenska Tunerec har ett projekt som verkar vara rena Spotify-klonen. Konkurrens är bra, men visst är DN-artikeln lite för tunn? Alla är ju inte digitala musik-freaks förstås, men visst är vi fler som undrar vilka de skillnaderna mellan de bägge musiktjänsterna kommer att vara?

Uppdaterat: Läs mer hos Jacksoncage och Beta Alfa.

Var först att kommentera på denna postning så får du en invite till Spotify. Glöm inte att ange en giltig e-postadress (visas ej). Berätta något kul om dig själv också!

Andra bloggare om , , , , strömmad musik.

Taggar: ,

11 kommentarer to “Tunerec utmanar Spotify”

 1. Jonathan säger:

  Hej,
  Jag är en musikälskande student som gärna skulle vilja ha en Spotify-invite :-). Vanligtvis pluggar jag på KTH men nu har jag sabbatsår och läser lite i Uppsala. Jag gillar din blogg, hittar mycket skoj :-).

 2. Jonathan säger:

  Kollade upp Tunerec, verkar som en bra idé. Bra att det är webbaserat, då spelar det ingen roll vilken plattform man kör, även om Spotify finns till de tre stora (Linux via Wine). Ska testa även Tunerec och se om den är bra. Men hoppas på Spotify, har prövat det lite på en fest, verkade jättesmidigt :-).

 3. Doktor Spinn säger:

  Hej Jonathan! Tack för bra input! När du testat, återkom gärna med feedback! Skickar en invite inom kort.

 4. Jonathan säger:

  Nu har jag testat lite kort, verkar väldigt smidigt. Den börjar spela in från noll låtar när man skapar kontot, och man får välja vilka radiostationer som ska spelas in från. Jag valde alla, vilket var rekomenderat. Har testat att spela några låtar, den reagerar fort som om det vore ett installerat program. Det finns smidiga funktioner för att bjuda in vänner bjöd in en drös med folk på direkten. Det går fort att skapa en spellista, och andra kan se den om man inte väljer att göra den privat. Första intrycket är mycket positivt.

 5. Kendo säger:

  Testade Tunerec,

  Riktigt grym tjänst, extremt snabbt går det att spela in låtar och de sociala funktionerna är riktigt bra för en gångs skull, inte facebook plottrigt om du förstår vad jag menar..

  Bjöd in lite polare och vips så kunde jag kika på deras spellistor också vilket gjorde att jag snabbt hittade mer musik än tidigare.

 6. Doktor Spinn säger:

  Intressant att det är två svenska företag som battlar.

  Också intressant att studera ett eventuellt marknadsföringskrig dem emellan. Spotify har ju lyckats skapa ett extremt sug efter tjänsten och samtidigt lyckats knyta till sig kraften hos amabassadörer med sitt invites-program.

  Undrar hur Tunerec ska kontra detta? Kanske Spotify de facto har byggt marknad primärt - och inte nödvändigtvis enbart det egna varumärket. I så fall kommer Tunerec till ett dukat bord.

 7. Doktor Spinn säger:

  Hur ser intäktssmodellen ut, är det en prenumerationstjänst? Reklamfinansierad?

 8. Ratso säger:

  Tunerec är inte en utmanare till Spotify då de tillhandahåller helt olika tjänster.

  Tunerec gör en Chilirec och erbjuder inspelning av nätradiostationer med allt vad det kan innebära av sämre ljudkvalitet och prat som kommer med. Det går inte att börja lyssna direkt, medan Spotify ger en omedelbar musikupplevelse i god kvalitet. Flertalet användare av Tunerec har också rapporterat om att vissa artister verkar filtreras bort, vilket är lite märkligt när man ska spela in en närtradiostation dygnet runt…

  Jag tycker det är kul med många aktörer, men har svårt att se hur Tunerec ska kunna överleva annat än i sin nisch (där man så klart är bättre än närmsta konkurrenten Chilirec).

 9. Doktor Spinn säger:

  Hm. Så vadå, jag kan inte välja en låt som jag vill utan det fungerar mer som att välja radiostationer? Inte för att det låter som en dum tjänst, men precis som du antyder - någon Spotify-dödare är det nog inte i så fall.

  Men jag är ändå inte helt övertygad, det måste ju finnas möjligheter att lyssna på enskilda låtar med Tunerec?

 10. Ratso säger:

  Jo det går, förutsatt att du får hem “rätt låt” när du har valt radiostation och så vidare. Citerar ett inlägg från användaren “smyg” på Halvars blogg:

  Tunerec lär inte skrämma ihjäl Spotify. Det är bara ytterligare en “bandspelare” som samlar låtar från internetradiostationer (Chilirec har kört samma koncept länge). Jag har varit med ett ta nu och hittills finns det 108.000 låtar tillgängliga på mitt konto - jämfört med drygt två miljoner på Spotify. Dessutom är alldeles för många av låtarna polsk trancemusik, judisk folkmusik, klassiskt, osv.

  Tro mig, “Mistletoe Waltz”, “Please don’t pee on santa”, spanska jullåtar eller indisk loungemusik kommer inte att välta kiosken.”

 11. Johanna säger:

  Har konton på både Spotify o Tunerec. Spotify är bra om man redan har koll på den musik man gillar. Tunerec är en mkt roligare tjänst, har en massa vänner som jag kan prata med och ta spellistor ifrån. Jag måste nog säga att jag tror Tunerec kommer bli mkt större än Spotify, varje ny dag med Tunerec blir bara bättre, bättre utbud, sidan utvecklar nya tjänster.

  Jag är supernöjd med Tunerec.

  /J

Kommentera här!