PR-flippflopplistan 2008

by Doktor Spinn on 2021-12-18 · View Comments

Nu jäklar ska vi ha lite deltagarkultur:

Vore det inte en sorglig PR-blogg detta om jag inte listade årets PR-flippar och PR-floppar? Därför dunkar jag med besked ut en sådan postning den 20 december kl. 22:00.

Fram till dess kör Doktor Spinn en tävling om två Spotify-invites!

Jag delar ut två Spotify-invites, en till det allra bästa förslaget på PR-flipp och ytterligare en till det bästa (värsta) förslaget på PR-flopp. Enda kravet är att förslaget ska ha anknytning till 2008.

(Vill någon försöka kamma hem bägge priserna så är det helt okej att nominera både en flipp och en flopp. Det är även okej att komma med massor av olika förslag om inspirationen och kreativiteten skulle råka ligga på topp!)

Givetvis kommer jag att vara allsmäktig jury. Om det var någon som undrade, liksom. Må bäste PR-flippfloppare vinna!

Newbie-hjälp: Vad är en PR-flipp? Vad är en PR-flopp?

Andra bloggare om , , tävling, , , .

Similar posts:

  • Anna
    dessutom - det faktum att jag som tjej hamnade här är väl nästan värt en invite ? unika företeelser bör belönas!
  • Anna
    årets (och alla andra års) flopp - julmust!

    Alla älskar Coca Cola året runt! När julen kommer i antågande är det enbart de små stackars pensionärerna som sitter där hemma med julmusten. Uteslutet dessa minns alla hur Coca Colan svalkade dem under sommaren och deras ha-begär väcks till liv.
    Sveriges och världens befolkning sitter där hemma dagarna innan jul och vad möts de av när de sitter bekvämt tillbakalutade i soffan framför tv:n? Coca Colas julreklam! Alla, jag menar verkligen ALLA blir sjukt sugna på coca cola och sedan står Julmusten där och dammar i ett hörn. Affärerna säljer ut julmust för 5 kronor/flaska (tro mig jag jobbar i en affär), medans Coca colas försäljningssiffror fortsätter att stiga .


    Efter denna novell med motivering tycker jag att jag är värd en liten invite, eller ?
  • stefan
    hej
    allt i ett. varför inte strandskon "flippflopp"
    med stor förväntan:-)
  • sam
    tja, skulle uppskatta en spotify invite, pluggar dygnet runt så skulle sitta bra med lite god musik ;)
    går i gymnasiet

    MvH/ Sam
  • Martin
    spotify värkar hel soft! tackar inte nej :)

    mvh/ Martin
  • kevin
    årets flipp tycker jag är cancerfondens rosa bandets kampanj den är ju lyckad :)
  • Ingemar
    Årets PR-flopp måste vara en stålgrossist som firade 50-årsjubileum. Vinnande slogan blev "50 years of steeling"....
    Tror inte det var helt genomtänkt... Eller hur?
    Ett spotify-konto för den eller vad säger ni?

    ingomidi [snabel-a] gmail.com
  • Osse
    Hej, skulle väldigt gärna vilja ha en spotify invite så här vid juletid.
  • kevin
    tjenare jag är väldigt interesserad av spotify och musik, det var en kompis som tipsade mej och det verkar coolt. och jag skulle gärna vilja ha en invite :)
  • Jonathan
    Tänkte bara ge ett argument varför min PR-flopp (Mona Sahlin) är årets flopp:

    http://www.dn.se/DNet/jsp/polopoly.jsp?d=1042&a...;
  • Magnus Bäcklund
    Årets PR-flopp måste vara när Tony Jacobs lovade alla Amerikanare vars en Dr Pepper gratis om Guns N Roses släppte sitt länge beryktade album Chineese Democrasy. Man kan väl säga så här: Han hade nog inte tänkt att plattan skulle släppas.

    Årets PR-flipp hade varit om Canon hade börjat rulla reklamfilmer med allas vår Mr Jim igen. Vilken "future grej".
  • Smarta läsare här på bloggen förresten *blink, blink* - I love it!

    Ingen har nämnt Spotify förresten, deras ambassadörssystem med ett begränsat antal invites är ju faktiskt PR-taktik i allra högsta grad!

    För mer inspiration förresten, så kan ni kolla här:
    http://profsweden.ning.com/forum

    Och för er som inte har lika stor koll på PR:
    http://sv.wikipedia.org/wiki/Public_relations
  • Klimatfrågan har ju verkligen haft ett mäktigt PR-lokomotiv i Al Gore. Och klimatfrågan är i allra högsta grad ett PR-krig där insatserna är höga och där hela vår planet ligger i en av vågskålarna. Till och med den gigantiska obama-kampanjen hamnar på så sätt i skymundan...

    Försäkringskassan ska jag undersöka lite närmare. Det kan mycket väl vara ett intressant PR-case. Det svåra med corporate-casen är att avgöra vad som är organisationsproblem och vad som är kommunikationsproblem. FK kanske har en jätteduktig PR-avdelning som lyckats dämpa kriserna betydligt?

    Ur det perspektivet är det lättare att kasta skit på Blondinbella, liksom. Men bankerna borde ju kanske ha kunnat kommunicera bättre trots att det var jobbigt för alla? Det är ju inte som om att den här lågkonjunkturen kan ha övverraskat någon - alla viste vi ju att den skulle komma till slut.
  • Obama är bra. Om inte annat för kampanjens storlek och betydelse - inte så lätt att våga testa nya metoder när så mycket står på spel.

    Gillar Blondinbella också. Som flopp, alltså. Men samtidigt, är det inte alla hennes trogna följeslagare som är själva floppen?

    Vänsteralliansen (fast de inte vill kalla sig det), Mona sahlins taffliga utspel och kommunist-Ohlys överlägset förmätna kroppsspråk - ja de ligger bra till som flopp. Egentligen är det rätt otroligt att dessa organisationer med sin samlade kampanjerfarenhet inte lyckas bättre än vad man gör... och det säger jag verkligen inte bara för att jag inte råkar vara röd själv - den borgerliga alliansen gjorde bort sig minst lika mycket om inte värre i FRA-frågan.
  • Jonathan
    Årets PR-flipp är Obama-kampanjen. Med en massiv kampanjkassa vann han valet när hela världen tittade på. Kampanjen använde nya knep och mobiliserade folket. Utöver det fick han enormt utrymme i resten av världen, hur många artiklar om valet har inte funnits i våra tidningar?

    Konstigt, jag är inte en så politisk person, och här har jag bidragit med två politiska PR-flipfloppar...
  • Jonathan
    Årets PR-flopp är givetvis Mona Sahlins och Socialdemokraternas velande om Vänsterpartiet. Först absolut inte med, sen totalsvängning till en sorts allians.

    Årets flipp, det är svårare... Får återkomma om det :-).

    Angående Björn Gustavsson tycker jag han är en flopp, han är inte speciellt rolig alls. På parlamentet finns en stab som skriver skämten, så där är det lättare att vara rolig. Har sett honom live på ståuppscenen ett antal gånger innan han vart stor i TV, och tyckte att han var ganska medioker. Men det finns ju olika smak, som tur är :-). Han är i alla fall varken Årets flipp eller flopp.
  • Carl
    Darn, jag trodde jag hade den nu. Men det blir väl till att fortsätta bevaka helt enkelt.
  • Åh Carl... du verkar vara en karl som vet hur en slipsten ska dras. Blir nästan sugen att offra en invite på dig mot att du lägger upp århundradets smörballad-playlist och pushar den här på bloggen... Ahh, Luther Vandross... men bara nästan, Carl. Bara nästan...
  • Carl
    Årets flipp måste väl ändå vara din blogg (licking ass), tack vare spotify-invite-utlottningen. Du har fått mig att hänga här ett par dagar och jag har därmed blivit en flitig läsare av din blogg som visade sig vara riktigt intressant. Riktigt klyftigt! Spela på mitt stackars ha-begär bara! :) Hittills har jag inte lyckats knipa första kommentaren trots att jag RSS-feedar rakt in i min mejl och satt och uppdaterade konstant under föreläsningen idag. Men snart ska segern komma till mig!
  • Lisah
    Årets PR-flopp är givetvis Blondinbella, http://www.blondinbella.se/

    Blondinbella hävdade för ett tag sedan att hon inte har gjort något med sin kropp - än.

    http://www.youtube.com/watch?v=875cWF_Ueus&...

    http://www.youtube.com/watch?v=CDduwmKXvy0&...

    PR-jippo! Heja Kjell som ska bjuda henne på McDonalds (...)

    http://se.youtube.com/watch?v=TaHJu0eDtP8&f...
  • Bra, bra, keep it up!
  • Samuel Frost
    Årets flipp i humor sverige är ju överlägset Björn Gustavsson, med det avtryck han redan gjort i svenska hem! Allt ifrån "Benjamin" och Melodifestivalen till Parlamentet.
  • Micke
    En kandidat till årets flopp borde vara Försäkringskassan.
    Många chefer har lämnat jobbet, generaldirektören 'lämnade' sin post idag, kraftiga förseningar i handlingstid, IT-kostnaderna har under detta år skenat iväg (från ca 300 milj.kr till 700 på något år).. listan kan göras lång över detta katastrofala år för myndigheten.

    länk/källa: www.idg.se och sök på försäkringskassan så får du en och annan artikel.

    Årets flipp borde väl vara omvärldsbevakning och krafttagen som tagits för att värna om den globala miljön.
  • @K Meier: Volvo är bra, bra förslag. Och flippen avvaktar vi lite med... ;) Lova att posta länken hos mig så jag får spana in din blogg då!

    @alexander: Fan vad bra om du läser på och lär dig lite om PR! Då känner jag att jag har gjort en god PR-gärning idag! :)
  • K Meijer
    Årets flopp: Volvo
    De hade legat lite bättre till i dessa tider om de satsat på miljöbilar i tid, men de hävdar att det är stadsjeeparna som säljer och att det är anledningen till att de inte startat tidigare. Ska vi tillverka suvar eller miljöbilar? Vi tar miljöovänliga, bensinslukande suvar, för de är populärast i USA. Ja, det var ju synd.

    Årets flipp: Min hemliga blogg som ska outas innan den 31:e.
    Kommentarer överflödiga ;)
  • alexander
    haha okej, om jag ska vara ärlig vet jag inte riktig vad det är för något, men såg länken så ska nog ta mig en titt och ge dig ett förslag ;D
  • Well, Alex - kan jag kalla dig Alex? - vad sägs om att nominera årets PR-flipp? Eller årets PR-flopp? Kom med ett riktigt bra förslag på än det ena än det andra så ska du få en invite av mig!
  • alexander
    tjena jag heter alexander jonsson och hittade denna sida geonom att söka på spotify invite:) skulle vara roligt att få en :D jag pluggar på gymnasiet : )
    /mvh alex
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.