Newsdesk jobbar bra på PR-branschen

Jag har ju inte alltid hållit med Newsdesk-Kristofer. Detta beror till stor del på att jag i vissa avseenden tyckt att hans analyser varit något grunda i PR-hänseende. Detta har dock varit en mild och sällsynt kritik eftersom han i regel bygger sina analyser på sitt kunnande om sociala medier - och där han ju definitivt är med i matchen.

Men rätt ska vara rätt. Hans blogg Newdesk PR 2.0 har definitivt gjort mer för att koppla ihop PR med sociala medier än exempelvis denna lilla blogg som ju lika mycket är en privat ventil som en blogg om PR och sociala medier. På så sätt gör omvärldsbevakningsföretaget Newsdesk indirekt PR-branschen en stor tjänst.

Och det är bra PR för Newsdesk.

Därför är det bara att hylla detta initiativ där Kristofer och Newsdesk går in som sponsor till Guldäggets PR-kategori.

Och vad gäller PR-analyserna - åtminstone försöks det ju. Och Björkman blir bättre och bättre på området för varje postning som går. Och det borde konkurrenter som Aitellu, Cision och Retriever ta fasta på. Att inte dessa aktörer syns mer i bubblan förvånar faktiskt.

Uppdaterat: PR är framtidens marknadsföring enligt Internetworld-bloggen Digitala affärer

Pingat hos intressant.se. Andra bloggare om , , , , omvärldsbevakning, , guldägget, , .

Relaterade postningar

Taggar: , ,

1 kommentar till “Newsdesk jobbar bra på PR-branschen”

  1. Kristofer Björkman (14) says:

    Tack, Jerry. Som du vet och förstår så har jag aldrig gjort anspråk på att göra några djupa analyser. Det jag skriver och säger grundar sig mestadels på det jag hör och läser. Oftast refererar jag till endast till detta och lägger till min egen åsikt.
    Jag vill heller inte påstå att vi kommer förändra PR-världen bara för att vi går in och sponsrar guldägget. Snarare tvärtom. Men kanske kanske kan vi vara med och påverka lite grand. Vackert så.
    Och - snälla - underskatta inte värdet av din egen blogg. Jag hyser stor respekt för ditt kunnande, som jag anser vida överstiga mitt eget på PR-området. Keep on brother.

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType