Påskdump

by Doktor Spinn on April 9, 2022 · 4 comments

Några dagar ledigt och jag har liksom inte hunnit planera något. Härligt!

 • JournalistLisah blir intervjuad av något medieträningsföretag om uppsatsen Nyhetsankaret. Man kan lyssna här.
 • “Journalister är ointresserade av sociala medier.” Björkman frotterar sig i intressant statistik och diagram.
 • Stefan Ronge tipsar om att lärare på en skola i USA börjat köra en bachannel på lektionerna. Wired, tired eller expired? Wired!
 • Kullins undersökning bekräftar det som II-stiftelsen visat tidigare - kvinnorna fortsätter att dominera i bloggosfären. Jag tycker att det accentuerar det faktum att denna teknikrevolution, denna sociala teknikrevolution, faktiskt är något helt annat än det vi har sett tidigare. Det är kommunikationen, inte tekniken, som står i centrum. Ljuv musik för en PR-konsult, alltså!
 • Har precis lärt mig vad ordet Favicon betyder. I want one. Ser ju rätt enkelt ut.
 • Apropå att lära sig saker så har jag äntligen gjort slag i saken och lärt mig domännamnshanterare, WordPress-installation och FTP generellt. Det var ett jäkla tricksande, men nu tror jag att jag vet hur jag bär mig åt.
 • Jardenberg tipsar om att kommentarsökmotorn Backtype har släppt ett tillägg till WordPress (alltså den plattform som Doktor Spinn är byggd på). Jag använde tidigare tillägget Tweetback för att hämta kommentarer från Twitter till kommentarsfältet, men det fungerade i alla fall dåligt. Så jag testar ett tag!
 • Seth Godin på mikronivån om vikten av att ha en bra bild på de sociala nätverken. Hm. Vissa kanske är mer betjänta av en suddig?
 • Har hittat en ny PR-blogg, det är Fröken Look från duktiga byrån Westander som kör. Ska RSS:a den ett tag för att se vad den går för!
 • Ska dricka vin på Tures med Anna Lejestrand och PR-skvallra lite idag på eftermiddagen. Synd på vädret, men mer fokus på vinet då. Det är ju påsk.
 • Apropå påsk, stationsvakt skriver intressant om påsken i Jesus vs Zombies.
 • Det har varit mycket om sociala medier här på bloggen sedan… ja, typ alltid. Känner att jag vill breda ut mig lite när det gäller andra delar av PR-disciplinen också. Ta kriskommunikation till exempel, där saknas det kloka analyser trots att skandalerna ju står som spön i backen. Vi får förlita oss på sporadiska artiklar där diverse PR-experter får två pratminus på sig att ge sin syn på saken. We can do better here!
 • 500 medlemmar på PR of Sweden nu! Balsam Event har hört av sig och vi har bokat upp ett möte för att se om vi ska kunna få ihop något festligt. Sponsorer är välkomna att höra av sig!
 • Många spännande projekt på jobbet förresten. Särskilt ett som jag hoppas kunna göra ett undantag för och faktiskt berätta om här på bloggen. Cliffhanger!

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , , , , , , .

 • http://www.ronnestam.com Johan ronnestam

  Fest verkar kul :)

  Vad kan man sponsra/bidra med?

 • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

  Det vore ju superkul, Johan!

  Jag och @ByBalsam ska sätta oss ned och spåna lite kl. 15 nu på torsdag den 16/4. Care to join? Vore kul att ses anyhow!

 • Anonymous

  En favicon… Like THIS? Mwahaha. Min hårboll rockar.

 • Mikael “MMN-o” Nordfeldth

  En favicon… Like THIS? Mwahaha. Min hårboll rockar.

Previous post:

Next post: