PR of Sweden, så gick det till

Jag har semester en vecka, så därför har det varit lite lugnt här på bloggen. Men vänta nu, semester? Okej, jag skulle faktiskt ta en vecka ledigt, gå långa höstpromenader, bada på spa i Värmland, dricka roiboste och titta på gamla avsnitt av The west wing. Men som en del av er sett gick så det så där med den saken; så fort jag slutade tänka på jobbet fick jag en idé om ett PR-community och - vips! - så föddes PR of Sweden.

Jag har länge tyckt att det saknas en arena där informations- och PR-branschen kan dela, diskutera och debattera. Därtill betraktas branschen till stora delar som skum eftersom vi inte alltid kan tala om våra uppdragsgivare, men det innebär ju inte att vi som jobbar med PR måste vara hemliga (läs även 5 skäl till PR-branschens usla rykte).

Facebook-grupper finns redan (se länklista till höger) men de känns faktiskt begränsande och snuttifierade. Så varför inte testa Ning-plattformen för ändamålet?

På några dagar har nära 180 PR-människor anslutit sig. Jag vet inte om det är kritisk massa för att nätverket ska orka leva kvar för egen maskin (när väl den första nyfikenheten stillat sig), men jag har uppmanat dem som anslutit sig att tipsa fler, komma med feedback och att starta grupper och debatter. Så vi får se; communityt har i alla fall fått en bra start.

En kul bieffekt är att många har hört av sig med glada tillrop, och det har verkligen varit jättekul! Många är också nyfikna på hur jag fick ut budskapet. Det hela var rätt enkelt:

 • Först tipsade jag mina läsare här på bloggen, Doktor Spinn. Klart de ska ha tipset först!
 • Därefter tipsade jag folk från mina Gmail-kontakter (synkade med Plaxo som är synkat med Outlook).
 • Sedan utnyttjade jag masstipsfunktionen som finns inbyggd för gruppadministratörer på Facebook.
 • För sakens skull öppnade jag även Facebook-gruppen PR of Sweden för att skapa en brygga däremellan.
 • Jag diggade min egen bloggstory om communityt, den hamnade bland annat högst hos Researcher.se. Utnyttjade även intressant.se, knuff, Delicious och Googles delade objekt. Givetvis la jag upp länken i mitt statusmeddelande på Facebook som är korskopplat med Twitter och min gamla blogg nonsens.blogg.se.
 • När det börjat strömma till lite folk skickade jag personliga inbjudningar till medie- och PR-bloggar jag gillar - tänkte att de vill nog gärna vara med när det händer.

Apropå PR-bloggar så har representanter för några av de allra tyngsta anslutit sig och börjat lägga upp sina RSS-flöden:

Doktor Spinn har därtill fått ett par positiva omnämnanden hos Newsdesk PR 2.0 och Mindpark. Kolla särskilt in debatten om branschens kunskap om sociala medier hos PR of Sweden. Och anslut dig om du inte redan har gjort det!

Andra bloggare om , , , , , informatör, , kommunikatör, .

6 kommentarer to “PR of Sweden, så gick det till”

 1. Göran säger:

  You are simply brilliant!

 2. Richard Gatarski säger:

  Tack för att du delar med dig även av detta! Och så redovisar du naturligtvis den viktigaste frågan “vet inte om det är kritisk massa för att nätverket ska orka leva kvar för egen maskin”. Härligt, snyggt jobbat!

 3. Doktor Spinn säger:

  Med dessa ord från Göran och Richard kommer jag att somna gott ikväll! Beröm från så kunnigt håll tar jag genast till hjärtat!

 4. deeped säger:

  Onekligen har du använt dig av Researcher på ett smart sätt. Det gläder mig.

 5. Kristofer Mencák säger:

  Hej,

  Riktigt kul! Blir spännande att följa utvecklingen, om det är kritisk massa.

  Inte helt oväntat verkar det som om det är de som är mest insnöade på sociala media som anslutit sig först, och i störst utsträckning.

  Sedan kan jag väl snabbt påpeka bara att länken till min blogg blev fel.

  Mvh,

  Kristofer Mencák

 6. Doktor Spinn säger:

  Ah, fixar det!

Kommentera här!