Peter Karaszi om ny PR-bok

Peter Karaszi är aktuell med en ny PR-bok, “Sveriges bästa PR“. Doktor Spinn fick syn på ett pressmeddelande och passade på att ställa några frågor.

Hej Peter! Det här är ju inte den första boken du skrivit om PR. Varför behövs “Sveriges bästa PR”? Och vem riktar den sig till?

“Sveriges bästa PR” behövs därför att den ger en djup inblick i landets allra bästa marknads-PR-kampanjer. De flesta av bokens 24 case har vunnit Spinn och är därmed bevisligen bra, och gett konkreta resultat (oftast ökad försäljning). Det är nog landets första bok om just marknads-PR. Jag har som vanligt ansträngt mig för att göra boken lättläst och praktiskt användbar med massor av praktiska tips och allmänna PR-råd. Alla PR-utövare kan alltid kan lära sig något nytt – och varför inte lära sig av experterna, de som bevisligen har genomfört landets bästa PR-kampanjer? Boken riktar sig till alla PR-utövare och marknadsförare.

För dem som inte vet, vem är Peter Karaszi egentligen? Du har en rätt skum e-postadress med .za på slutet. Jobbar du kvar på Prime PR?

Peter Karaszi är PR-konsult och författare med sex böcker om PR och kommunikation i bagaget, ett par vändor som informationschef på ett par större företag (bland annat börsnoterade konsultbolaget Cyber Com) och snart två decennier som egenkonsult inom PR. ZA är inte en skum epostadress – det är en utländsk epostadress! Jag är bosatt i Sydafrika sedan 2001 och skriver och konsultar på distans, vilket går alldeles utmärkt. Jag dubblerar som seniorkonsult på Prime och arbetar där på somrarna (då jag alltså befinner mig i Stockholm). Ett modernt och globalt sätt att jobba!

Utöver att läsa din bok, vilket annat boktips skulle du vilja dela med dig av till Doktor Spinns PR-törstiga och überintelligenta läsare?

Ja, jag är inte den första att tycka om Micael Dahléns ”Nextopia”, en mycket insiktsfull, lättläst och inspirerande bok om marknadsföring. Böcker på svenska om PR är få och träiga så man får oftast söka utländsk litteratur. ”A Whole New Mind” av Daniel H. Pink är rätt kul och tankvärd.

Bokus: A whole new mind - Daniel H. Pink
Bokus: Nextopia - Micael Dahlén
Egen hemsida: Sveriges bästa PR - Peter Karaszi (även provläsning!)

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , , , sveriges bästa pr, , , .

Relaterade postningar

Taggar: ,

1 Tweet

1 kommentar till “Peter Karaszi om ny PR-bok”

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType