PR-tankar om Federleys utspel

by Doktor Spinn on 2022-04-23

Att en del viftar bort de nya medierna som intelligensbefriade tidsfördriv hör till, tycker jag. Det är en naturlig reaktion på ryckiga rörelser i ett samhälles utveckling. Men den annars så mediekunnige centerpartisten Fredrick Federley ville bevisa att dessa nya medier har en stor genomslagskraft även i de mer respekterade medierna.

Så Federley gör ett utspel på sin blogg, ett utspel som han inte har för avsikt att genomdriva rent politiskt, mest alltså för för att plocka hem en intellektuell poäng. Och det får önskad effekt - de traditionella medierna sväljer betet.

Det här är en farlig PR-strategi som jag inte rekommenderar. PR handlar om relationer och relationer handlar om förtroende. Och förtroende byggs över tid, delvis genom kommunikation, men framförallt genom handling. Detta är än mer sant i det sociala medielandskapet där ditt förtroende är - allt.

Experiment i all ära, men andra människors förtroenden är inget att leka med. Åtminstone inte för att plocka snabba politiska poäng. Och kanske viktigast av allt - ingen gillar en besserwisser.

Bloggreaktioner: Bluff?, Vargen kommer, Det var bara på skoj alltihop, En surrealistisk dag och ett fall av PTBD, Bloggar: hypoteser från DN och verkligheten beskriven av Federley, Debatten om de politiska bloggarna, smart, Journalistiken, bloggarna och trovärdigheten, PR-byrå svartmålar Federley, Den så kallade verkligheten, Malm kräver (kanske) en regeringsombildning i Mönsterås, Nu…, Driver du med oss och media eller?, “Inger” och Federley i samma jolle, Pr-trick och fejkade utspel, en del av den borgerliga taktiken?, Sociala mediers framfart, Just det!, “Vilket skulle bevisas”, Federley bevisar sociala mediers möjligheter

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , , , , , , , förtroendekapital.

Liknande postningar:

4 Tweets

PR-nyheterna

{ 4 comments… read them below or add one }

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post:

Next post:

  • <img src="http://www.