Ett skrytbrev från Alnö

by Doktor Spinn on 2021-09-03 · View Comments

Alnöbon är inte som alla andra. Framförallt är han vacker. Han har inte Sundsvallsbons lömska blick, inte heller Njurundabons hysteriska talesätt eller Timråbons hasande gång, inte Matforsbons låga fotvalv eller Söråkersbons kutryggiga dolskhet.

Nej, Alnöbon är i sanningen en prydnad för mänskligheten. Likt ett majestätiskt monument blickar han ut över Alnösundet. Hans blick är ärligt trofast, hans kind glöder av hälsa och hans hållning är rakryggat reslig.

Ändå - allra vackrast är han inuti. Där klappar ett ädelt hjärta och där har en obefläckad karaktär tagit sitt säte. Lägg därtill en nästan överjordisk snabbhet i tanken, en klokhet och visdom som saknar motstycke någonstans.

Ställ honom inför de svåraste problem, stapla upp framför honom all jordens bekymmer, kom till honom med konflikter och elände. Han lyssnar tålmodigt på dina jämmerliga klagovisor, men du kommer strax att finna tröst i hans kloka lösning på världsalltets dilemma!

Det kanske inte är så underligt att det jäser i själarna hos fastlandets bosättare. Man kan till och med höra saker som “Spräng bron!” om man lyssnar ordentligt. Men faktum är att ingen skulle bli lyckligare än Alnöbon.

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om alnö, , , söråker, västernorrland, timrå, , alnöbron, , .

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.doktorspinn.net/2009/04/04/finvadersdumpat/ Finvädersdumpat | Doktor Spinn

    [...] tidigare Sund Kommunikation, nu Ullman PR. Tänka sig att det finns två personer från lilla Alnö (södra så klart) i lilla [...]

  • http://www.doktorspinn.net/2009/04/10/lankkarlek-sundsvall/ Länkkärlek, Sundsvall! | Doktor Spinn

    [...] så i förbifarten: Sveriges enda forskare i kreativitet, Evelina. Numera i Göteborg, men från Alnö, Sundsvall. Jag har stolt haft denna inlänk länge, men jag tipsar gärna om hennes fina blogg, [...]

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.