Pingat på intressant.se. Andra bloggare om , webbyrå, , , , , sponsrade länkar, , .

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Bitform
2022-03-13 at 15:06

{ 5 comments… read them below or add one }

Urban Johansson (6 comments) 2022-03-12 at 15:48

Det är lättare att snöa in på en “sanning” än att inse att det inte finns någon patentlösning på Internet annat än att vara intressant och att prata med folk. Det kan innebära att viralt är lösningen, men utan konversation så kan man ju lika gärna köra tv och radio.

..föresten ska den inte vara lila den där kon?

Reply

Doktor Spinn (443 comments) 2022-03-12 at 16:30

Hm, den kanske var lila också i det här exemplet.

Men poängen är att det är trubbigt tänkt. Om du kör förbi en hage med en massa kossor och en av dem råkar vara lila, visst saktar du kanske in och visst pratar du kanske om dina vänner om den där lila kon.

Men so what? Det är en lila ko liksom, vad ska du med den till?

Ta exemplet med Heineken-reklamen som har cirkulerat viralt, den där grabbarna på Sex and the city-manér går in i en walk in closet full med öl. Det är skitroligt, visst. Men vilket är resultatet?

De allra flesta har druckit Heineken någon gång och redan bildat sig en uppfattning. På sin höjd tänker man att Heineken är duktiga reklamköpare eller reklamköpare med - tur.

Visst finns en klick med människor som dricker mer Heineken bara för att Heineken får dem att tänka på rolig reklam. Men dessa lättpåverkade människor är sannolikt inte viktiga influencers i sina nätverk mot bakgrund av hur just lättpåverkade de är.

Jag säger inte att företag ska sluta köpa reklam och jag säger inte att företag ska sluta gå och drömma om den där virala lyckträffen.

Jag säger bara att framgång i de sociala medierna inte har något att göra med sensationslystet effektsökeri utan att det handlar om mötet mellan människor av kött och blod.

Nu, om en rosa/lila ko faktiskt var världens första talande ko, de den en dator och ett Twitter-konto så är jag uppriktigt nyfiken på att starta en dialog.

“What’s with all this chewing grass, really?”

Reply

Fredrik Stenbeck (13 comments) 2022-03-12 at 19:30

Vi kan social medier, sa reklambyrån på ett möte jag var på med slutkunden. Vi vet minsann att man kan köpa banners även på bloggar. Ridå!

Tack och lov finns bra exempel oxå, så alla får är inte svarta.

Reply

Urban Johansson (6 comments) 2022-03-12 at 20:32

@ Dr. Spinn: Jag tror att så många är fast i tänkandet att marknadsföring handlar om räckvidd. Även om många har börjat förstå att sociala medier och Internet kan ge så mycket mer, så missar de flesta själva konversationen. Hela strävan i att hitta rosa, lila eller blå kossor bottnar i en tro på envägskommunikation. De gamla kommunikationsmodellerna med sändare och mottagare sitter som en propp som hindrar många från att ta till sig poängen med sociala medier.

@ Fredrik Stenbeck: Ett lysande exempel på hur nattsvart det ibland kan vara.

Reply

Doktor Spinn (443 comments) 2022-03-13 at 15:12

@Bitform: Good point. Får mig att tänka på den eviga sanningen “allt kommunicerar”.

Reply

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.