Evangelist, javisst!

Intressant dragning av Jesper Åström via Slideshare. Hur ser vi på sociala medier som kommunikatörer? Själv tillhör jag gruppen The Evangelists med mina tankar om den digitala närvaron och digitala ambassadörer, men tycker även att det finns en viktig plats för Dr Data (som jag hellre hade velat kalla för The Listeners).

Däremot tror jag The Marketeers får det jobbigare eftersom den virala effekten är så nyckfull och kortsiktig. Skapa istället ambassadörer som förhåller sig till dig och ditt varumärke över tiden och chansen att något av allt medskapat innehåll får relevant viral spridning ökar i takt med att förtroendet successivt byggs upp.

View more presentations from Jesper Åström.

Pingat på intressant.se. Andra bloggare om jesper åström, , , digital närvaro, , .

Relaterade postningar

Taggar:

1 Comment 2 Tweets

4 kommentarer till “Evangelist, javisst!”

 1. Niclas Strandh (1) says:

  Det är en intressant take som finns men jag tycker Åström gör den väl dikotomisk. Sociala medier är virala i sig själv eftersom själva konversationen skapar potential för att "få fötter" när det gäller det som talas om. Det hela känns mest internt och visserligen skarpögd analys av en bubbla. Men en bubbla som inte finns längre.

  This comment was originally posted on FriendFeed

 2. Doktor Spinn (335) says:

  Oavsett interna aspekter så ser jag konkreta effekter externt:

  Idag är det många organisationer som intresserar sig för att utnyttja kraften hos de sociala medierna, vilket får till följd att ofta när man träffar organisationer så har de redan varit i kontakt med olika “experter” som lovat dem virala kampanjer utan att ta något som helst ansvar för att hjälpa dem med hemläxan - att bygga förtroende över tid.

  Jespers något förenklade uppdelning hjälper mig att förklara för dessa organisationer hur vissa mindre strategiska rådgivare, ofta då kanalexperter snarare än kommunikationsexperter, tänker för att hamna så fel. Vi lever ju trots allt i en tid där experterna är fler än casen och jag tycker att distinktioner av det här slaget har en roll att spela i den viktiga positioneringsfas som PR-branschen befinner sig i.

  Välkommen över till just PR-branschen förresten, Niclas!

 3. Jesper Åström (13) says:

  @Niclas - Den här presentationen är en beskrivning av de tre olika perspektiv som jag ser är återkommande i debatten kring sociala medier. Jag tycker personligen inte att det finns något motsatsförhållande mellan de olika perspektiven.

  Jag rekommenderar dig att läsa den bloggpost som kom med presentationen: http://jesperastrom.com/social-information/web-analytics-wednesday-presentation-on-social-media-perspectives

  Sen får du gärna förklara lite kring vad du menar med bubbla? Det blir lite flummigt att följa dina tankegångar annars.

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType


MediaCreeper
Creeper