Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-10-24 · View Comments

Welcom - Joakim Brinkenberg ny VD på Welcom - MyNewsdesk
Oj, stora ord. De kommer från reklam- och journalistvärlden och menar att de behärskar alla metoder och verktyg som finns i PR-svängen - som för övrigt är stadd i kraftig förändring. Och nu ska man alltså bli “landets mest kompletta PR-byrå”. Det jag undrar då är vilka PR-erfarenheter som finns? Några profiler som är respekterade på den sociala webben? PA- och lobbyingverksamheten, vem leder den? Tech-, telco och startup-PR - hur ser laguppställningen ut här? Intern- och kriskommunikation, vilka erfarenheter finns här? If you gonna talk the talk, you’d better be prepared to walk the walk.

Twingly Channels
Översikt - välj och vraka bland kanaler. Glöm inte PR of Swedens kanal.

”Mest puckade lobbyisten hittills”
Kraven på öpppenhet är relevanta och befogade, tycker jag. Fan vad arg man skulle bli om någon ville ha min tid utan vilja uppge vem som står för notan. Ohyfs!

Bildligt talat
Göran Sachs gästbloggar hos Informationsföreningen.

Twitterskola i Nyhetsmorgon - Nyhetsmorgon - klipp, bloggar och extramaterial - tv4.se
Det här är en nyttig länk verkligen värd att sprida!

Twitternytta (vecka 43)
Den här veckosammanställningen börjar verkligen hitta sin form! Tumme upp!

Russel Crowe - journalistpinuppa
Kul listning av journalistfilmer. Några av dem dubblerar faktiskt som PR-filmer, i synnerhet Wag the dog.

Umgås inte med nån du inte kan tjäna pengar på
“På Twitter – och andra sociala plattformar – har du inte 140 tecken: du har dagar, månader och år.”

Realtidswebben – räddningen från målgruppshysterin?
Intressanta resonemang från Marit Woody.

Fula knep för att få makt - DN.se
Härskartekniker kan väl sägas vara namnet på den delen av retoriken som är rätt och slätt otrevlig. Men, även om härskartekniker inte är den bästa PR-tekniken, så gäller det att förstå och känna till dessa tekniker för att kunna hjälpa människor undslippa att bli offer för just dessa tekniker. Läs och begrunda - har du någon i din omgivning som kommunicerar med dig på det här sättet?

The Science of Retweets on Twitter | Brian Solis - PR 2.0
“Retweets, in my opinion, are one of the most sincere forms of recognition and validation, empowering users to pay it forward through the recognition of noteworthy content.”

Lakes lakonismer: Centeruppropet.se - snabbast växande gruppen på nätet just nu*
Bra vidarelänkningar för den som är nyfiken på opinionsbildning 2.0.

Jag sänkte Metros aktie via Twitter - Computer Sweden
Det här är bra läsning för alla kommunikatörer som tycker att den sociala webben är för mycket “pladder”, att de själva har “viktigare” saker att göra än att hålla koll på dessa arenor - eller kanske framförallt - alla de som fortfarande anser att den sociala webben är en fullkomligt isolerad arena.

OER Commons
Det snackas mycket om sociala medier och webben generellt som verktyg i undervisningen, och det är bra. Därför tipsar jag om den här sajten - kan ingen starta en svensk motsvarighet? Learning is sharing!

Sofia Mirjamsdotter | Krönikörer | Debatt | Aftonbladet
En helt UTMÄRKT krönika från Sofia Mirjamsdotter, min partner in crime på SSBD.

Manpower Sweden - Nordic - Visa Jobb
En livsstils-PR-byrå söker folk. Pretto PR, heter de.

Är du insatt i hur de sociala medierna funkar?, Ledarna - Sveriges chefsorganisation
Johan Ronnestam om siciala medier i Ledarna.

Social media PR konsult i Sverige - PR of Sweden
Whispr Group, NY söker sociala mediekonsulter via PR of Sweden.

Brian Solis till Stockholm nästa sommar
YAY! Min idol kommer till Stockholm - igen! Den här gången ska jag inte fega utan se till att å en lite längre pratstund med honom.

After ski i Det Rosa Gubbrummet
“Så är du pr-konsult, affärspressrookie eller aspirerar på att nå toppskiktet i affärslivet, vet du vad som gäller: på med skidorna. Och förstås, glöm inte bort att vara man, inte mus.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.kullin.net Hans Kullin

    Jerry, jag hade missat din kommentar till Resumés artikel om Christofer Fjellners tweet om min arbetsgivare.

    “Ohyfs” skriver du, och det hade jag hållt med om, om det hade funnits grund för vad han skrev. Vi har pratat med Fjellner och det hela rör sig om ett missförstånd. Det finns ingen grund för den kritik han framför mot min arbetsgivare.

    Vi har en tydlig uppförandekod kring lobbyingkontakter, som alla våra anställda följer: http://burson-marsteller.se/newsitem_show.php?item=49&hmID=1

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Aha, jag förstod det som om lobbyisten på en direkt fråga vägrade uppge sin uppdragsgivare, men om så inte var fallet så måste jag ju säga att artikeln verkligen är missvisande. Fast å andra sidan, det vore ju inte första gången som en artikel blivit vinklad in absurdum, det medger jag!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Eller förresten - jag läser igen och inser att det då inte var journalisten som var ute och cyklade utan Fjelllner. Svårt läge, lyckades ni få honom att dementera det hela någonstans? I så fall länkar jag gärna så att framtida läsare (även om det inte är särskilt många, haha) får en balanserad och rättvisande bild!

  • http://www.kullin.net Hans Kullin

    Tack Jerry, nej Resumé kan inte lastas för denna artikel. Vi har inte krävt någon dementi, det viktigaste var att vi redde ut saken med de inblandade. Sedan kan man ju alltid önska att en annan bild spreds mera, men någonstans får man dra gränsen också.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.