Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-11-20 · View Comments

PR of Sweden
Korspuff: Nu 827 medlemmar på PR of Sweden!

Twitters 15 hetaste journalistprofiler - Dagens Media
Dagens Länkbete.

What Makes an Entrepreneur? Four Letters: JFDI
Via Pawlo och sedan via jardenberg.se hittar jag den här. Får bli helgläsning.

#Follow Friday - Tevefolk på Twitter « Bloggvärldsbloggen
Nu är det lättare än någonsin att pitcha journalister på 140 tecken. Men låt oss som bransch se detta som ett stort ansvar! jag har redan hört många journalister klaga över att de blir spammade med usla, obearbetade och ibland gamla tips. Bara för att det är Twitter så ska vi konsulter väl inte bli sämre på att pitcha? Om något borde vi ju se till att bli bättre.

Deltagarlista Searchmeet 2009 | SearchMeet 2009
Många spännande namn på deltagarlistan! det blir roligt!

21-åring ny marknadschef för VSK Fotboll
Heja!

The World in 2010
Jag tycker det är för lite gissningar om framtiden på den sociala webben. Kanske är vi rädda för att det digitala minnet aldrig ska förlåta oss för felgissningar?

Ställ högre krav på PR-branschens tekniska kompetens
Postning från min kollega Fredrik Pallin.

Tre typer du hittar i sociala medier – och hur du bemöter dem
Spännande tankar! I like!

Och jag fick oxå prata med jerry: RT @maritwoody: Äntligen fick jag träffa @DoktorSpinn . Lika trevlig IRL som digitalt. #spinn09 #bord7
Mycket trevligt att träffa er också, Åsa och Marit! Kramar.

@doktorspinn är årets PR slampa, yes, kom och ta för dig
Den här historien innefattar mycket alkohol och en transvestit - ska berätta hela historien någon gång.

Mindpark #058: Reklam och PR i kommunikativ frontalkrock
Kommentar kommer, var så säker! :)

Kommunikationschef, Boardtalk
En av uppgifterna är att profilera Huddinge. Låter svettigt, för visst har väl Huddinge hamnat i medialt blåsväder ofta på sistone?

Någon som känner till en praktikplats till denna tjej? http://profsweden.ning.com/forum/topics/praktikpanik-1
Hampus Landelius vinner pluspoäng hos mig. Här ser han till att hjälpa en tjej som jagar praktikplats på PR of Sweden genom att tipsa i sitt eget nätverk.

Stå upp för kommunikationen – våga koppla ner!
“Låt oss lära av historien och att det inte alltid är ett självändamål att vara först. Det finns ett talesätt som säger “The early bird gets the worm” – å andra sidan sägs det också att ”The second mouse gets the cheese”. Det viktiga är att hitta det som är rätt för dig och din organisation. Det är där kommunikationskompetensen kommer in i bilden.” Jag älskar krönikor av det här slaget, som betonar att det är kommunikationskompetensen som är själva värdet. Visst kan vi kasta oss ut, men det ska banne mig vara som duktigt kommunicerande och lärande organisationer!

The Social Media (R)evolution: Your Time is Now
Underbart att se Forresters publiksegmentering på den sociala webben. För det handlar ju om relationer med publiker, inte målgrupper, en viktig skillnad (“putting the public back into public relations”). Låt dig därför inte luras av alla som nu tycker att allt är ett enda virvarr och att disciplinerna blir omöjliga att hålla i sär. Tänk själv, mediielandskapet har ju ökat kraftigt i komplexitet tidigare i historien och varje gång har behovet av utpräglat PR-arbete har ökat i sin tur. För 100 år sedan var det inte särskilt viktigt att särskilja de olika marknadsdisciplinerna. Men för att stå sig i framtiden behöver de utveckla sina styrkor, inte konvergera!

Casually remixing a business model
Spännande tankar.

Twitternytta (vecka 47)
Det är vad det heter!

Mäktiga medietwittrare
Journalister att följa på Twitter.

"Ställ högre krav på PR-branschens tekniska kompetens" - Dagens Media
“Jag vill se briljanta lösningar på hur man kontinuerligt arbetat med att öka trafiken till företagens hemsidor genom sociala medier – gärna toppat med smarta kampanjer – men det är det dagliga arbetet med konstant närvaro på relevanta arenor som ska premieras. [...] Jag vill också se hur byråerna hjälper sina kunder att bygga in sociala medier i hela organisationen – inte bara som en kampanjidé – utan som verklig affärsnytta.”

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.