Tänk om…

by Doktor Spinn on 2022-04-17 · View Comments

… ett företag kunde vinna en stolt ambassadör om dagen i 10 års tid? Inte lägga all kraft på att nå ut till tusentals och åter tusentals personer varje gång. Istället lägga all den där kraften på att lyssna på en person och bara den personen. Att istället för att ägna all den där kraften åt att berätta om det egna företaget, lägga energin på att lyfta fram just den där personen på något sätt.

En om dagen i 10 år. Det skulle bli 10 x 365 = 3 650 ambassadörer som verkligen gillar dig och ditt företag. Som har blivit sedda, hörda och engagerade. Som i sin tur berättar historier om dig och ditt företag för 10 av sina vänner. Det är 36 500 personer av kött och blod som har en relation till ditt företag, som pratar med och om dig.

Samtidigt, 36 500 personer kan ditt företag nå i en enda stor kampanjsatsning. I en enda tv-reklam precis i pausen innan tillräckligt många hunnit resa sig för att gå ut i köket. Det kan också vara bra. Det handlar förstås om vad du hoppas på att uppnå och i 9 fall av 10 är en mix att föredra. Men hur vill du att den mixen ska se ut?

Jag går nu på en veckas semester. Jag hyr en bil och åker upp till Norrland. Kanske kommer jag att blogga hur mycket som helst, kanske inget alls. Alldeles oavsett vill jag lämna er PR-lovers med den bästa PR-tanke jag någonsin kan.

PR-nyheterna

{ 2 trackbacks }

Alla känner handlarn i byn » Mattias Boström
2022-04-21 at 23:32
Spinns Smurftips — Doktor Spinn
2021-08-26 at 20:39

Comments on this entry are closed.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.