Kairos Future, SoMe Tracker vs Silverbakk #PRofSweden
“Jag har full respekt för Kairos Future när det kommer till trendrapportering och analys etc av information, men att sticka ut hakan vad avser verktyg för monitorering av sociala medier med de ordalagen som används i artikeln kräver även att man kan backa upp det med att visa upp denna kompetenta produkt. Därför erbjuder jag nu Kairos Future att göra en head 2 head jämförelse med Silverbakk så att våra kunder kan välja rätt verktyg får rätt syfte.”

Jag håller med, det vore intressant att se en närmare analys. Det är viktigt att verktyg mäter engagemang/sentiment + förändring över tid (delta), så kvalitativt det bara är möjligt, samtidigt som rätt plattformar plockas med och viktas utifrån given query/issue. Kraven på ett fungerande verktyg är hårda och om Kairo’s Future slagit hela SMM-branschen så är det en bedrift!

Crisis critiques, viral video and touching PR #PRofWorld
“It is all too convenient to comment in hindsight about how businesses handle crisis events. A characteristic of crises, for those who have experienced them firsthand, is that they are unplanned and therefore much of the response is enacted quickly, assuming organizational paralysis is not occurring.”

Fler jobb på SVT! #nyttjobb #SSBD
Lina Lindahl tipsar om fler SVT-tjänster.

Lissly = bevakning av sociala medier går Alpha! #PRofSweden
Efter en snabb genomläsning = mycket intressant!

Gowalla eller Foursquare – hur ligger det till #PRofSweden
Jag använder Foursquare och låter den göra jobbet som Facebook-statusuppdatare, samtidigt som jag roas av att lämna ett digitalhistoriskt trail om var jag befinner mig.

(Däremot loggar jag aldrig in hemma eller hos kunder, så det blir ändå rätt sparsamt. Och själva dimensionen av “spel” bryr inte jag mig om.)

Jag är lite förvånad över hur långsamt utvecklingen av Foursquare går. Det gäller ju att bli en Twitter eller en Flickr innan Facebook kliver in i matchen.

För även om användningsområdet och nöjet i dag hamnar mest hos geeksen, så finns det otroligt viktiga funktioner kring location-tjänster den dagen fler organisationer och individer ansluter sig och bidrar till att fylla kartorna med sökbart innehåll.

En bild säger mer än tusen betalväggar #medieutveckling #SSBD
“Mediebranschen måste säkerställa att någon bryr sig imorgon också. Har vi ingen publik så kan vi lika bra lägga ner direkt. Vi är långt från det läget idag, de besökstalen pekar fortfarande uppåt. Men engagemanget är mycket lägre, och alla kurvor pekar uppåt brantare för de sociala medierna. Så där finns också mycket som behöver göras. Framför allt gäller det att snabbt, riktigt snabbt, inse att betalväggen går på tvären mot stor och engagerad publik.”

Söderqvist/Larsson » motbud #PRofSweden
Jag följer Simons och Maries förhandling med spänning. Maries kontring är både rolig och skoningslös på samma gång:

“När det gäller lön är den i konsultföretag rätt transparant. Har man 25 000 i månaden måste man jobba ihop så där 150 000 kronor i månaden. Det betyder 37 500 i veckan. Man måste alltså ha kunder som är beredda att betala 1000 i timmen hela dagen, varenda dag man går till jobbet.”

Möter upp @DoktorSpinn för en latte på Espresso House #intresseklubben
Det känns som om jag och Lisah börjar ta nörderiet till nya nivåer. Vart ska detta sluta?

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.