Hundratusentals fotografer - hur påverkar det upphovsrätten? #creativecommons
“Vad händer med upphovsrätten när allt vi ser avbildas?”

Läs postningen och fundera över när vi ska förstå att upphovsrättslagstiftningen behöver reformeras. Jag tvekar inte att dra paralleller till kvinnlig rösträtt; lagar kan vara fel och vara fel allt för länge om inte de kloka och de modiga i ett samhälle vågar stå upp mot de mäktiga som i utvecklingens framfart får sina gamla maktstrukturer hotade.

Dela med dig av bröllopsbilderna - bojkotta SVT:s monopol #creativecommons
“Undrar förresten om ingen fotograf hann med att fotografera kyssen, eller rättare sagt: den lilla pussen, som Daniel och Victoria gav varandra när de gått ut från kyrkan och skulle träda in i vagnen som skulle föra dem på en kortege runt Stockholm.
Om kyssen bara går att få från skärmdump från filmklippet: vad betyder det upphovsrättmässigt? Har SVT ensamrätt på all världens skärmdumpar?”

Hur skapar vi medvetna digitala konsumenter? #PRofSweden
“Är vi medvetna om digital marknadsföring? Hur den fungerar och vilka metoder som används? Och hur förbereder vi unga och barn så att de blir mer medvetna konsumenter i en digital era?”

Nä, jag jobbar inte gratis (och betalar inte för att jobba) #PRofSweden
Favorit i repris!

Tingsrätten: Inte olagligt att länka #PRofSweden
Många har länkat - och jag gör det jag också. Jag vet inte hur höga rättegångskostader Journalistförbundet får betala, men resursslöseri av det här slaget borde stå dem dyrt, dyrt, dyrt. Men förhoppningsvis har domen ett värde för framtiden:

Om du inte vill bli delad, stay off the fucking internet.

Bjud på dina bröllopsbilder och filmer #creativecommons
Jag blev också förbannad när jag hörde om att SVT är snikna med bilderna. Här har vi, det svenska folket, under århundraden investerat i vårt kungahus och det är vid tillfällen som igår som vi faktiskt kan få en hel del PR-avkastning tillbaka. Men så går vi miste om så många möjligheter att berätta om vårt land och vår historia för så många fler, eftersom SVT inte vill bjuda på materialet.

SVT är för kortsiktiga här. Givetvis är bröllopsproduktionen en investering och rättigheter en potentiell intäkt. Så rent kvartalskapitalistiskt så vore det möjligen hål i huvudet att skänka bort materialet.

Men det är väl just av sådana anledningar som via har “public service”, eller hur? För att det finns saker som är större än kommersialismen? Svenska folket investerar i både kungahus och licens-tv och man kan förstås tycka en massa om dessa bägge investeringar, men om de nu är faktum, så är det dumt om inte bägge dessa institutioner tar fasta på det lilla existensberättigande de fortfarande har - och igår var ett sådant tillfälle.

Så lägg upp dina bilder på Flickr med en CC-licens. Och om du redanhar gjort det,så finns en fiffig funktion som låter dig ändra licens på flera bilder på en gång.

Vem har designat Herr Daniel Westlings glasögonbågar? De lär bli en storsäljare bland stekare & PR-byråfolk #brollopet
garvar

BP and the Great PR Divide #PRofWorld
Worth a read.

Jonas Bergströms är för alltid otrogen på Google #PRofSweden
Som en motvikt till all love-craze just nu, kanske?

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.