Spinns Smurftips #sommarkollo #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2021-06-24 · View Comments

Korv-härva #skillnadpåfolkochfolk
“Sosseskandaler är i alla fall relaterade till livets förnödenheter. Bostäder, mat, porr och sånt. Borgarskandaler hittar vi på behovstrappans översta våning. Facebook, hushållsnära tjänster, rajtan-tajtan på krogen och aktier.”

Jerry dansar fuldans #viral
Kolla - jag steker, jag steker!

Microsoft and the Innovator's Paradox #PRofWorld
I love these types of graphs. Simple, easy to understand, and valuable for business.

Strax sändning i TV4 med @journalistlisah #publicdisplaysofaffection
Sötnosen! :)

En förändring värd att marknadsföra #reklam #PRofSweden
Jag blev helt förälskad i den här passagen:

“Så nästa gång du ska göra reklam. Börja i rätt ände. Först åstadkommer du en förändring värd att marknadsföra och ser till att den är relevant och intressant för den som ska handla av dig. Förändringen ska rimma med företagets själ, essensen av det man sysslar med. Naturligtvis ska den vara väl förankrad hos medarbetarna. Sen kan du fundera på vilken sorts reklam och vilka kanaler som passar bäst. Annonserna kommer sist av allt och är mest till för att berätta vad som hänt.”

Så får du mer exponering av dina pressbilder #PRofSweden
“Här följer några användartips på hur du kan påverka hur din bild exponeras, som hur du kan förbättra sökbarheten på MyNewsdesk och på sökmotorer som Google images samt påverka var din bild publiceras.”

IBM Decides to Let Women Work after Marriage (1951) #PRofWorld
Policies matters.

Att tänka på vid Facebook-tävlingar #PRofSweden
“Reglerna är många, och kan ofta vara lite krångliga. Därför kan det vara klokt att alltid kolla in Facebook Promotions Guidelines innan man kickar igång en tävling, i alla fall om man känner sig lite osäker. Nedan följer några exempel på förbud som jag tror många inte har koll på.”

Kulturskaparna (Kulturskaparna) on Twitter #ironi
Twitter är ju ett forum för att dela kultur och kunskap - fritt. Kanske inte en helt klockren plattform för Kulturskaparna att verka utifrån?

Binero: Fuldans och sommarkollo - får vi lov? #sommarkollo
Tack för länk! Och tack för en av de bättre företagsbloggarna där ute - jag brukar använda Binero-bloggen som ett positivt case när jag är ute.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://mwcom.se Markus Welin

    Tackar och bockar för länken Jerry! Trevlig midsommar!
    My recent post VM visar hur snabbt nyheter sprids idag

  • Alfons Karabuda

    Jag som trodde att man fick uttrycka sina åsikter fritt på Twitter. Oavsett om det gäller att saker skall vara gratis eller ej? För övrigt är jag och Kulturskaparna för att man skall få dela "sina saker" med vem man vill och hur man vill.

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    Du verkar ju hyfsat läskunnig Alfons, så jag utgår från att om du läser min kommentar igen så kommer du genant nog att landa i slutsatsen att jag knappast vill förbjuda Kulturskaparna från att använda sociala medier.

    Sedan är jag också en kulturskapare. Fast med liten begynnelsebokstav, som tur är.

  • Alfons Karabuda

    Tyckte mig läsa att du ifrågasatte huruvida Twitter var en klockren plattform för Kulturskaparna och jag gav min syn på det hela. Inser att du inte var så intresserad av min åsikt utan mer av att vinna poäng. Helt ok. 1-0 till Dr Spinn (med stor bokstav…)

  • http://topsy.com/trackback?url=http%3A%2F%2Fwww.doktorspinn.net%2F2010%2F06%2F24%2Fspinns-smurftips-sommarkollo-profsweden-13%2F%23IDComment82570517?utm_source=pingback&utm_campaign=L2 Tweets that mention http://www.doktorspinn.net/2010/06/24/spinns-smurftips-sommarkollo-profsweden-13/#IDComment82570517?utm_source=pingback — Topsy.com

    [...] This post was mentioned on Twitter by . said: [...]

  • Doktor Spinn

    Säg din åsikt istället då istället för att försöka kokettera kring att jag skulle vara emot att någon uttrycker sina åsikter fritt på Twitter.

    Vill du delta i en meningsfull konversation i sociala medier kring ett ämne du engagerar dig för - låt bli att spela Allan. Om du kommenterar på en blogg du aldrig kommenterat på förut, var ödmjuk. Berätta vem du är och vilka du företräder och uppmuntra till samtal. En blogg är en annan människas digitala hem.

    Men jag vill prata med dig. Ändå. Om du vill prata med mig.

    Det finns nämligen lösningar, mängder av lösningar, bara ni är beredda att lyssna. Och är beredda till förändring. Musikindustrin har i dag implementerat flera av dessa lösningar - men tänk om de hade lyssnat redan från början? Istället för att organisera konservativa motkrafter i försök att agera bromsklossar till en fantastisk kulturrevolution.

    Att kunna leva på sin konst är ingen rättighet. Det är ett privilegium för dem vars skapande råkar ha kommersiell bärighet - i just den tidsepoken. Och vad som har kommersiell bärighet har väldigt lite att göra med rätt eller fel. Ibland tar utvecklingen rejäla skutt och då är det fullt naturligt att lagstiftningen inte hinner med.

    Vad ni er organisation förstår er på är kultur. Eller snarare, den kultur som ni skapar. Som ni menar kostar pengar, eftersom den är finare än den kultur som skapas av oss alla, hela tiden, i varje interaktion. Ni förstår att det kostar att göra ett stycke musik, ett stycke film, ett stycke bild.

    "Vill ni inte ha kvalitetskultur i framtiden?"

    Vad er organisation inte förstår er på är ekonomiskt värde. Ni lever kvar i en marxistisk doktrin där det ekonomiska värdet på ett hantverk korrelerar med yrkesskicklighet, nedlagd tid och kvalitet. Det är vackert, men ni är så vilse utan att se det själva. Hur mycket är rätt att ta betalt? Jo, exakt så mycket högstbjudande är beredd att betala. Inte en krona mer eller mindre.

    Jag kan lyssna på din musik. Jag kan titta på din film. Jag kan titta på din tavla. Varsågod, jag ger dig min tid i en epok av informationsbrus. Och vet du vad, om du förvaltar din första chans väl kanske jag låter dig påverka mig igen. Och om jag verkligen, verkligen känner att jag investerat min tid klokt, så kanske jag till och med sprider dina budskap vidare.

    Hitta sätt att ta betalt för skapande som går hand i hand med denna logik, på samma sätt som de hantverkare som kopierade böcker för hand antagligen hade gjort klokt i att sadla om och istället börjat skapa vackra typsnitt i takt med tryckpressens intåg. Jag har ännu fler idéer om hur det här skulle kunna gå till i dag, men vill du lyssna Alfons Karabuda?

    Eller vill du ha polemik, kanske? För polemik i den här frågan har jag ägnat mig åt till leda, kan jag berätta. Jag är ärligt talat måttligt intresserad av en ny omgång bara för att Kulturskaparna efter år av frånvaro plötsligt har startat lite Twitter- och bloggkonton.

    Sedan tycker jag att de organisationer som finansierar er borde delta själva i debatten. Istället för att överlämna "the dirty work" åt er. Först satte ni er tillit till Henrik Ponténs hårda förmyndarnypor. Nu har ni tänkt att ni ska använda "sociala medier" för att undergräva era "motståndare".

    Sanningen är att ni är för gamla. Ni tänker för stelt. Vi på den "andra sidan" är inga "motståndare". Vi är inga "rättshaverister". Vi är inga "gratisätare". Vi vill hjälpa till. Vi vill ha en lagstiftning som fungerar. Och vi betalar hela tiden.

    En teknisk revolution har ställt mycket på ända och vi som lever och andas denna förändring försöker förtvivlat förklara för er som inte gör det hur det fungerar. Det är ingen som seriöst har skrikit efter avskaffad upphovsrätt. Vi har istället sagt att den behöver reformeras för att hänga med i tiden. Det har vi sagt från dag ett.

    Kanske kommer det nya medielandskapet att mcluhanskt förändra kulturen? Låt oss hoppas, säger jag!

  • http://www.kulturskaparna.com Kulturskapare

    Låt mig se: Först gör du en billig poäng av att Kulturskaparna finns på Twitter. Sedan gnäller du om etikett när någon påpekar detta, läxar upp denne för att han inte “förstår” nätet och undanber dig polemik i “ditt digitala hem” - för att avslutningsvis gå i polemik med honom på ett tämligen utdraget sätt.

    Jösses. Påminn mig om att inte köpa dina PR-tjänster.

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    Haha, well. Jag säljer inte till vem som helst.

  • Alfons Karabuda

    Som sagt. Jag finns att nå om du i framtiden skulle vara intresserad av mina åsikter, snarare än att slänga ur dig sådant du tror att jag står för. Tycker att dina synpunkter kring hur man skall agera, även i digitala rum, är bra och hoppas att du efter lite eftertanke agerar utefter dina egna råd så ett riktigt samtal kan äga rum. Tack i alla fall för att du tagit dig tid och möda att besvara min kommentar kring Twitter och hur jag tycker att man där inte skall begränsa sig till en ståndpunkt, bara för att det för tillfället är den åsikten som är mest "inne" och som flest personer uttrycker?. Önskar dig en bra dag.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.