Varför inte fråga oss som håller på? #PRofSweden #politik
“Jag tror inte att bloggare kommer att vinna valet, däremot tror jag att en del av oss kommer att ha stor och god nytta av våra bloggar i det politiska arbetet. Den här bloggen har en bred publik från alla partier och det skapar förstås mervärde men ger också en möjlighet till diskussioner som når ut i en bredare krets än om man bara talr med och vänder sig till sina egna partikamrater. Syftet är solklart för mig - att delta i det politiska samtalet.”

Texta, texta, texta, texta, texta, texta #PRofSweden
Fantastiskt hur vi anammar ny teknik, inte för att den är ny, inte för att den är avancerad, utan för att den fyller ett tomrum i det mänskliga spektrat av sociala umgängesformer.

Generation X author moves from fiction to fashion
Jag har läst alla Douglas Couplands böcker och var väldigt förtjust i hans skrivande under en period. “Att bänkpressa sitt IQ” tyckte jag var det coolaste mantrat man kunde ha. Men kommer jag att köpa hans kläder? Tveksamt. Men det fanns annat i den här bloggposten att fastna för, som det här citatet i slutet:

“I hate socks. Hemingway hated socks too. Socks meant that summer was over and you were going back to school.”

Stenbeck om Chatterscope #PRofSweden
“Ytterst intressant att Resumé tar in denna artikel, Nyhetstorka antar jag. Tjänsten är helt oduglig för alla som är intresserade av svenska termer (seg som sirap och dessutom returnerar den sällan resultat) och eftersom Resumé är en svensk tidning så borde det kanske framgå av artikeln att hela Chatterscope inte fungerar om man inte är ute efter att endast analysera sentiment baserade på en engelsk keyword lista. Vidare är sentiment uppbyggt på en ordlista vilket jag är mycket tveksam till då t.ex ironi inte kan tolkas. Vidare så har många av dessa ord olika betydelse beroende på vad du söker efter.”

Jag håller med förstås. Jag har inte testat tjänsten själv ännu, men Fredrik är verkligen en auktoritet på området och jag litar på hans analys. Men jag måste ändå säga att jag gillar idén om att företag marknadsför sig genom att erbjuda enkla gratistjänster. Men det är klart, de måste ju fungera bra om det hela ska ha rätt effekt. Tanken är god, är väl det jag försöker säga.

gigonomics #PRofSweden
“Jag har tidigare skrivit om hur det relativt nya statistiska begreppet kombinatör – person som kombinerar en anställning med att driva företag. Jag efterlyste då erkännandet av multi-kombinatören eftersom jag i forskning identifierat att konstnärskap ofta försörjs via en kombination av flera anställningar samt F-skattesedel. Utöver detta finnes även multi-kombinatören som krockar med SCBs kombinatörsdefinition i sin ovilja att ta anställning. Denna kategori individer ryms kanske bättre under termen gigonomer; människor som försörjer sig via gigs istället för anställning.”

Evelina Wahlqvist skriver initierat om ett spännande fenomen.

Vem kan segla förutan vind? #PRofSweden
Jag gästbloggar hos Martin Palacios.

Tillsammans gör vi Twitter till vad det är #socialamedier
“Min fasta övertygelse är att det snart är det lika vanligt och naturligt att använda realtidsnätverk för att kommunicera, som det är att skicka e-post och att ringa med telefon eller mobiltelefonen.”

Adidas jublar över VM – försäljningen upp 15 procent #PRofSweden
Emma om Adidas sponsringssatsningar.

Nytt gratisverktyg håller koll på Twitter #PRofWorld
Lewis PR lanserar nytt Twitter-verktyg - det ska bli intressant att provköra. Men just nu är det liiite för varmt!

Littorin har rätt: Livet är ingen handbok i PR #PRofSweden
“I en kris blir man dum och får tunnelseende [...] Det enda man vet är att man kommer att göra fel.”

Lysande postning från Paul Ronge, rekommenderad läsning tillsammans med de tillhörande länkarna för alla som intresserar sig för kriskommunikation.

En annan liten “vid-sidan-av-poäng” är att Ronge, som ju får sägas tillhöra den gamla skolan, har tagit till sig bloggen som plattform och se bara vilket engagemang han skapar! Fler “gamla rävar” (sorry Paul!) med stor erfarenhet och kunskap borde låta sig inspireras och överkomma sitt motstånd mot personlig webbpublicering; även om alla postningar knappast skulle generera 6000 klick och 125 kommentarer så är plattformen utmärkt som profilerings- och positioneringsverktyg, som slagträ i debatten, samt som intern- och externkommunikation till nyckelpubliker.

Ping och konsten att hålla konversationer levande #PRofSweden
Pedagogiskt!

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

{ 4 trackbacks }

MW-Tips: 2021-07-17
2021-07-17 at 09:53
Sociala medier eller bara medier i almedalen? « Claeskrantz.se
2021-07-17 at 20:45
Sociala medier eller bara medier i almedalen? « Claeskrantz.se
2021-07-17 at 20:45
Sociala medier eller bara medier i almedalen? « Claeskrantz.se
2021-07-17 at 20:45

{ 1 comment… read it below or add one }

Paul Ronge (1 comments) 2021-07-17 at 09:36

Tack Jerry för dina rasande vänliga ord.
Gammal man gör så gott han kan! ;-)
Hoppas du får en fortsatt härlig sommar!
/Paul

Reply

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.