Spinns Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2021-08-01 · View Comments

★ An Improved Liberal, Accurate Regex Pattern for Matching URLs #feelingsomewhatstupid
Nu har jag läst den här postningen tre gånger, på tips via jardenberg.se. Och jag fattar inte hur den den här programmeraren gör. Eller vad han gör? Deriverar han koden på något sätt så att han kan uttrycka samma sak med färre tecken och på färre rader.

I matematik blir ju den typen av bevis alltid vackrare, men i programmeringsvärlden kanske förkortning är lika med ökad komplexitet? Och vad ska den kortare koden vara bra för?

I don’t get it. Någon?

Facebook har sprängt jantelagen #socialamedier
“Anders Mildners artikel får mig att tänka på Magnus Ugglas gamla låttitel “Va ska man ta livet av sig för när man ändå inte får höra snacket efteråt”. På den tiden fick du sitta i en gillestuga och titta på andras semesterbilder. Har Facebook tagit steget fullt ut och blivit den främsta kanalen för att signalera social status?”

12 Social Media Monitoring Tools Reviewed #PRofWorld
Great reviews, very useful!

  • Jardenberg

    Lite osäker på din ”utbildningsståndpunkt” så jag kanske inte svarar på din fråga. Men vad Gruber presenterar är helt enkelt två olika reguljära uttryck (http://sv.wikipedia.org/wiki/Regulj%C3%A4ra_uttryck) för att matcha URL:er i löpande text.
    Det första matchar vilken URL (http://sv.wikipedia.org/wiki/URL) som helst, det andra bara sådana som kan antas vara webbadresser.

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    Aha, det där om reguljära uttryck förklarade saken! Jag har stött på termen "regex" tidigare men inte fattat. Jag trodde han på något sätt hade förenklat en hel php-passage till något sorts megasvårt kodspråk eller något i den stilen.

    Men en sån där sträng är alltså lite som att i sökningar skriva en stjärna för att sökningen ska innefatta alla tänkbara ändelser, exempelvis. Fast här är det för url:er om man till exempel i en kodsnutt vill white- eller blacklista vissa url:er utan att behöva skriva ut dem allesammans.

    Då _tror_ jag att jag fattat ungefär vad det handlar om! :)

  • http://intensedebate.com/profiles/jocke66 Jardenberg

    Yes, precis så. Som en avancerad söksträng, ofta använd tillsammans med en lika avancerad sträng med det som du vill ersätta det framsökta med.

    (du kan tex se det in aktion i min kommentar - även om det inte är just grubers regexp som är igång. Men utan någon form av sök och ersätt hade inte mina länkar i förra kommentaren blivit till klickbara länkar. Så där har du nyttan också)

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    [Jj]erry (?>[Ss]ilfwer) (är|is) ([Dd]oktor|[Dd]r) [Ss]pinn[.

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    Skoj! Påminner en del om transformationsgrammatik. Men jag måste medge, jag fattade inte när jag läste postningen först, jag tänkte vad är det här för rotvälska? Såg inga mönster alls! :)

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.