Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-09-06 · View Comments

Nya äventyr i en ny stad, tack vare Facebook!
“Mattias och jag fick av en ren slump kontakt med varandra på Facebook. Vi kommenterade båda på Jerry Silfwers statusuppdatering, la till varandra som vänner och chattade ett par gånger genom Facebooks chattfunktion. Efter någon månad sågs vi i Uppsala över en lunch och lärde känna varandra lite bättre. Därefter har vänskapen fortlöpt och imorgon är vi även arbetskollegor.”

Maslow's hierarchy of internet needs (via@deeped)
ROFL

Veckan som gick – Vecka 35 #SSBD
Japp, då kör vi igen! :)

Facebook Page Tactics on Turning a Facebook user into a buyer
“What I mean with this is that your content surely has to be good. But good content doesn’t have to be a purple cow. It might as well be a good offer, or an offer placed in a setting that makes it relevant.”

+1!

Och veckans ceremonitroll är…
Jag älskar när Fredrik Strömberg morrar till.

“Jag vet inte om en sådan som jag räknas in i Emanuels utpekade skara av asociala och okunniga om riktiga medier – men kommer du förbi mitt kontor så kan vi ta en diskussion om de djupare frågorna kring massmedier, deras tillblivelse och existentiella plats. Jag lovar att inte ge dig ett enda länktips – de behåller jag själv så att jag kan formera min bild av verkligheten i samklang med tusentals andra personer så låter jag dig föra samtalet i din egen ekokammare…ehh, jag menar huvud.”

"Sociala medie-anhängarna är de mest asociala"
Maffigt länkbete. Nåväl, jag är en anhängare av sociala medier i det att jag tycker att deras existens för med sig mycket gott. Sedan så, visst, det finns ett drag av evangeliserande och blind övertygelse som irriterar, samtidigt som ekokammaren är lite för sluten, lite för begränsad till allt för få branscher ännu så länge. Jag irriterar mig också emellanåt, sedan så kommer jag på mig själv med att vara en “sådan” själv. Men det finns ett par feltänk i artikeln:

1. Den som tycker något kan sätta upp en blogg, ett Twitter-flöde och gud vet vad. Men ingen behöver besöka bloggen två gånger, ingen behöver följa personen i fråga. Är någon tråkig eller delar ovettigt - gör processen kort med dem. Om dessa evangelister ändå tränger igenom bruset så handlar det ironiskt nog om expertsjuka hos tradmedia och dåligt ihopskruvade filter.

2. Inga egna tankar? Förlåt mig, men det är i tradmedia det är svårt att hitta eftertänksamhet, individer som tänker själva och som tillför något - inte tvärtom. När jag coachar klienter att skriva för eller pitcha tradmedia så handlar det om att skala bort, förenkla, polarisera, stereotypifiera. När jag coachar dem att skriva för sociala medier så handlar det om att lyssna först, fördjupa, nyansera och att hitta en personlig tonalitet som är äkta inifrån och ut.

Så, låt oss som gillar att vara webbsociala med varandra fortsätta vara det. För jag tar åt mig, jag gör verkligen det. För jag är ju verkligen en av de där som självgott tycker till om det mesta som rör mitt expertområde - PR. Take it or leave it. Bokstavligen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.