Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-09-16 · View Comments

På stan-bloggen recenserar klottret på valaffischerna!
“Den gula varningsskylten kontrasterar i alla fall fint mot hennes djupblå topp.”

Should PR professionals really call a “time of death” on the press release?
“We’re even going as far as to capture these quotes by recording the spokesperson in a podcast and then linking to them within our releases.”

Cool. Why haven’t I thought of that?

Long Live PR (and the Press Release Too)
“Both Todd’s and Simon’s posts missed the point about public relations. The discipline is not about press releases or Twitter feeds, or even media relations. These are just tools and tactics.”

Agreed!

Hiring a Community Manager: The (please) don’ts!
Hire a social media natural.

Klassiska kommunikationsböcker: Kommunikation och påverkan
Den hade jag visst inte heller i min bokhylla.

Sociala spel förtydligas i Chatroulette
Genomarbetad och analyserande text. Artikeln är mörk, men betonar att det är mänskliga beteenden som blottas, inte att tekniken i sig skulle vara omoralisk, vilket annars brukar vara den enkla utvägen i sådana här lägen. Om vi ska klaga på något, låt oss beklaga människan om vi måste, men det här är inte teknikens fel. På ett sätt kan jag gilla att teknik på det här sättet hittar ett sätt att låte det fula och obscena tränga igenom i en annars så politiskt korrekt och polerad värld. Who are we kidding, really?

What consumer brands can learn from politics
Korspuffar för en gästpostning hos Superbrands.

Churches and Communities
“It’s the most obvious secret to developing a successful community; working hard. But too many organizations ignore this bit. They don’t allocate the time or resources for hard work. They don’t work out what events they’re going to be hosting for their community, nor have someone actively reaching out to individual people at a time to bring them into a community. They don’t actively pursue missing members and bring them back.”

Sladden ur?
“Skulle ett blackoutexperiment förändra mitt beteende? Kanske inte. Och det skulle nog inte vara avstressande, i och med det ständiga självpåminnande och reflekterandet. Men intressant skulle det nästan garanterat vara (om jag kunde hitta en arbetsgivare eller sponsor som gick med på det). Frågan är kanske vad som är mer intressant — om en av oss internetknarkare testar, eller om en (tänkt) genomsnittsanvändare gör det. Det skulle innebära ganska skilda reaktioner och reflektioner.”

Förutsägbart oförutsägbar – och om den psykologiska ekonomin
Ser att Joakim Jardenberg också triggat ordentligt på Johan Östlunds gästpostning hos Micco Grönholm, som jag ju också länkat upp nedan. Denne Johan vill jag läsa mer av!

Inga sociala medier = Inkompetent företagsledning?
Intressanta siffror och rubriken ställer en rak fråga. Jag som är diplomatiskt lagd kan tycka att det visst kan finnas fall där företag kan lysa (rätt ordval, tror jag) med sin frånvaro i sociala medier. Så länge beslutet är strategiskt riktigt. (Och för att förekomma frågan om jag kan ge exempel på ett sådant företag, så kan jag inte det. Men det finns säkert, tänker jag!)

Däremot tycker jag att det är inkompetent att inte ägna sig åt social media monitoring. Här finns inga ursäkter, tycker jag.

Alla är lika förutsägbara
Lätt veckans bästa postning i mitt flöde! Jag skriver ut de fem punkterna och sätter upp ovanför skrivbordet hemma.

Anonyma strukturberoendes riksförbund nästa
Vi är verkligen diametralt olika. Mitt skrivbord ser alltid kliniskt rent ut, papper är i ordning och tekniken glänser. Däremot mår jag fysiskt dåligt av att sitta och kryssa av och kryssa in i tabeller, kalkylark och allehanda listor! Huga!

Positioneringstjänsternas framfart
“En LBS som redan fungerar i Finland är Foursquare, men eftersom tjänsten inte är så jättepopulär ännu (Iaf i när det gäller Finland) är jag rätt övertygad om att Places kommer att sopa Foursquare under mattan ganska fort. Fördelen med att genast kunna dela din position med alla dina vänner på Facebook jämfört med att behöva registrera dig i ett nytt socialt nätverk och hitta alla dina vänner där är definitivt ett vinnarvapen som kommer att ge ett stort försprång åt Places.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://micco.se Micco Grönholm

    Jerry,

    Jag har vidarebefodrat din fina komplimang ang “Alla är lika förutsägbara” till Johan. (Han är för tillfället på semester på Irland och har lovat frun att vara AFK.)

    Lev Väl!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.