Nytt: Jerry Silfwer till Whispr Group Inc.

by Doktor Spinn on 2021-09-20 · View Comments

Kommunikationsrådgivaren och PR-konsulten Jerry Silfwer blir Executive Digital Strategist i ledningsgruppen på den digitala strategibyrån Whispr Group Inc. med huvudkontor på Manhattan, New York. Målet med satsningen är att stötta satsningen i USA och lära av marknaden för att under 2011, med stöd av Whispr Groups grundare Joakim S Leijon, starta upp ett Stockholmskontor där Jerry blir vd.

I sin roll på Whispr Group Inc. kommer Jerry att fokusera på:

  • global social media monitoring och issues management
  • strategi, organisation och resursplanering
  • social media guidelines och community management
  • relationsbyggande program och kreativa koncept med mätbara resultat

Kollegan Fredrik Pallin, seniorkonsult och tidigare vd på Mahir, efterträder Jerry som affärsområdesansvarig för sociala medier på Springtime.

CC-bilder: http://bit.ly/dtewj1

Jerry Silfwer, +46 70 455 88 23, [email protected]
Joakim S Leijon, +1 917 340 2068, [email protected]

När börjar du på Whispr Group?

Inom kort. Jag är väldigt spänd på att få träffa gänget i New York och att få en rejäl förstahandsinblick i den amerikanska kulturen. Jag kommer att arbeta både från Stockholm och New York.

Vilka kunder har Whispr Group idag?

Den och andra specifika frågor om Whispr Group tycker jag att Joakim S Leijon själv ska få nöjet att skryta över! Vad jag kan säga är att det är en hungrig och nystartad digital strategibyrå med stark anknytning till svenska bolag som växer i rask takt tillsammans med några av världens starkaste varumärken som klienter.

När startar Whispr Group upp Stockholmskontoret?

Först och främst ska vi fokusera på de kunder som vi redan arbetar med – och på dem som har uttryckt intresse om att få göra det. Därtill har byrån en stark svenskanknytning, så vi kommer med andra ord att arbeta från både Stockholm och New York i mellantiden. Förhoppningsvis hinner stora delar av den lokala verksamheten i Sverige växa fram organiskt innan vi officiellt öppnar dörrarna för Stockholmskontoret.

Kommer Whispr Group att rekrytera?

Specifika strategifrågor överlåter jag med varm hand åt Joakim S Leijon i nuläget. Men generellt tror jag starkt på att tillväxt är både hälsosamt och eftersträvansvärt. Och mitt omsorgsfullt byggda nätverk av unga lovande talanger och framgångsrika projektledare mitt i karriären innebär att jag känner mig trygg inför Stockholmssatsningen.

Vad kommer att vara Whispr Groups framgångsrecept på marknaden?

Passa på att tala med Joakim S Leijon om den specifika strategin. Själv inspireras jag av byråer som We are social och Wolfstar. Som specialiserad byrå kommer vi även att vara grymma på att arbeta framgångsrikt i team tillsammans med andra byråer och konsulter. Sedan är det en klyscha jag vet, men jag tror på att rekrytera de bästa på olika nivåer och skapa ett klimat för dem att ständigt växa tillsammans med kunderna i. Enkelt men samtidigt utmanande!

Och pengarna då?

Löner, avtal och bolagsbildningar är förstås svåra att diskutera i detalj, men generellt är det viktigt att kundresultat, lönsamhet och ersättningar till medarbetare hänger ihop i en urstark kedja. Om en av länkarna i kedjan inte fungerar som den ska, då får verksamheten problem. Jag vill vara med och bygga ett företag att vara stolt över, från enskilda superkonsulter ända till att på ett synligt sätt flytta kundernas affär framåt.

Varför lämnar du din nuvarande anställning?

När drömmen om att vara med från början väl infunnit sig så är det svårt att stoppa den. Sedan så är min passion och fascination för strategisk kommunikation i det nya medielandskapet så pass grundmurad att det känns naturligt att jag nu tar steget för att bli ännu bättre och utvecklas som ledare och internationell konsult inom mitt område. Jag ser fram emot att lära mig mer om USA-marknaden och att få ta med mig massor av inspiration hem till Sverige.

Tar du med dig några kunder till Whispr Group?

Jag har inte aktivt försökt få med några kunder - jag jobbar inte så. Så länge jag jobbar åt en arbetsgivare är jag lojal och det är en principsak för mig. Sedan sker ju byråbyten naturligt hela tiden och om någon då väljer att arbeta med mig i framtiden så kan det ju hända – allt jag hoppas på är att bli inbjuden till framtida pitcher för att få visa vad vi på Whispr Group går för!

Kommer du att fortsätta blogga på Doktor Spinn?

Yes! Bloggen kommer sannolikt att handla en hel del om New York, Stockholm och entreprenörskap här framöver! Dessutom har jag nu öppnat för en dialog med Sveriges Informationsförening om att branschcommunityt PR of Sweden nu äntligen ska få sig ett efterlängtat ansiktslyft!

Mer om Whispr Group Inc.

Psst! Twitter-RT och Facebook-Like = Kärlek FTW! ;)

  • http://twitter.com/joakimleijon Joakim S Leijon

    Välkommen Jerry, det ska bli så roligt att arbeta med dig!

  • Lisa Rytter

    Äntligen blir vi kollegor igen! Varmt välkommen!

    Lisa

  • Johanna

    Välkommen Jerry! Ska bli jätteroligt att äntligen träffa dig och börja arbeta ihop!

  • Martin

    Warmest welcome to Whispr Group Jerry!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Detsamma Joakim! Stolt över att få vara delaktig!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Klart man måste haka på The Rockstar herself! :) Kram

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Thnx, Martin!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack! Det ska bli grymt!

  • http://tdhedengren.com Thord Daniel Hedengren

    Grattis Jerry!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tusen tack!

  • http://www.henrietteweber.com Henriette Weber

    congratulations Jerry =)

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Thanks a bunch, Henriette! :)

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.