Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-10-12 · View Comments

Same old story
“Men det bor en slags automatisk misstanke om bedrägeri och lurendrejeri i samma stund PR nämns i ett sammanhang där makt kan missbrukas. Har för mig att Moderaternas egen benämning av Schlingmanns roll var att han ska ha ansvar för regeringens samlade kommunikationsstrategi. En god idé att ha en ansvarig för det tycker jag.”

Svenska Svagbladet
Göran Sachs ryter till:

“Dagen efter, söndagen den 10 oktober 2010, toppar Svenska Dagbladet hela förstasidan och hela baksidan med temat ” Svenska Dagbladet Årets Dagstidning”. Detta är enligt tidningen tydligen värt mycket mer än all normal nyhetsförmedling i en värld full av elände och olyckor. Tidningen har alltså återgått till en disposition av annonser på förstasidan som övergavs för ca 50 år sedan. Självberömmet är ögonbedövande, förlamande och totalt omdömeslöst, i all synnerhet som chefredaktören Lena K. Samuelsson självsäkert inleder copytexten med att ”Förbättringarna och nytänkandet verkar aldrig ta slut”. Det är en orgie av osmakligt självberöm som till och med utklassar kvällstidningarna.”

”Vi jobbar i en slask-bransch”
Simon Strand tar itu med slaskandet.

Andrahandsetta i närförort har blivit ett sätt att leva
Teppanyakihäll, just det.

Inbjudan :: McDonalds.se
Jäklar, jag blev precis blåst på den här grejen. Någon skrev in mitt namn och min e-postadress och en bekräftelse landade i min mejlbox. Jag fattade inte att det var en sådan länk, utan jag trodde utifrån texten att jag var inbjuden till något och klickade på länken - copyn i mejlet var inte direkt tydlig…

Så i och med detta har jag tydligen bjudit någon “Peje” på en hamburgare. Fattas bara att det är PR-Sveriges tyngste, Peje Emilsson. Känns jobbigt. Jaja, laughs on me.

Facebook | PRWeekend
“PR students worldwide, the network that shares creativity.”

VIP: Ice Yourself
Dumdumdumdududumdum, dumdumdumdududumdum, ice ice baby.

Vindsvåningar har blivit ett sätt att leva
“Vi har också lärt oss att inte stressa fram möbel- och textilval. Det är till exempel först nu som vi beställt sängbord. Det blev betongskivor på stålben från en svensk formgivare, säger Nina.”

Folk har för lite vettigt att göra. Och så klagar de på oss som är sociala och lär oss nya grejer på webben. Jösses. Den dagen jag går runt i butik efter butik för att hitta rätt blandare till köksön - skjut mig.

Börja veckan med inspirerande citat
Trevligt format att en gång i veckan publicera ett gäng sköna citat! Och skönt att vara med på ett hörn här! :)

L Studio: The Desk
“If a messy desk is a reflection of a messy mind, what is an empty desk a reflection of?”

Surfa med iPhone (eller annan smartphone) i USA/New York
Känns helt okej att min nya Iphone ligger på Whisprs Manhattankontor och väntar på mig. Och en ny MacBook Pro med svenskt tangentbord levererades till dörren igår.

Några snabba New York-tips
NYC-tips, ja tack. Via @jocke.

kottke.org - home of fine hypertext products
Via Joakim Jardenberg hittar jag den här välskrivna bloggen som åker in i läsaren.

John Lennon och sociala medier hade varit stort
Brit Stakston med en hyllning till Beatles och John Lennon, låttips och spännande kopplingar till folkrörelse 2.0 och engagemang,

Piraterna är det blågula internethoppet
"Sverige skulle sannolikt gynnas av att ha en sajt bland de allra största. Det skulle skapa inspiration och självförtroende på samma sätt som H&M, Ericsson och Volvo gör i den analoga världen. Eller ska vi vara stolta över våra fildelarpirater?"

Surprise Results: Most Reporters Don’t Want Social Media Pitches
I think social media is great for journalistic research, but I agree that it isn’t very good for pitching. If there’s a relationship, nothing beats the phone, especially in the Nordics. Otherwise e-mail, just s most of these reporters say.

När drevet går behöver den som jagas hjälp
Kloka tankar från Thomas Mattsson.

Save the PR Industry: Support Traditional Media
“The dirty little secret of viral marketing campaigns on social media is: It often takes a lot of TRADITIONAL MEDIA marketing to get them started.”

Beyond Foursquare: The Next Generation of Customer Loyalty
“Take this example: if every day a consumer purchases a latte from Starbucks and then walks across the street to Dunkin’ Donuts to pick up a turkey sausage flatbread, both companies could benefit from that information. If many customers display similar habits, Starbucks could add a similar breakfast sandwich to their menu or even discontinue their current breakfast fare at that location.”

Bygga långsiktiga relationer till investerare
“Studien fastställer vidare att en klar majoritet av IR-team i Europa behandlar alla investerare exakt lika. Detta kan te sig positivt, men blir också något märkligt när man tänker på skillnaden mellan långsiktiga, aktiva ägare, som noggrant följer de bolag de investerar i, och hedgefonder som endast är ute efter att blanka. Eller indexfonder, som ju inte är särskilt intresserade av att sätta sin in i enskilda företag som investeringsobjekt.”

De lojala först, sedan resten i mån av resurser! Låter som samma logik som äterfinns på den sociala webben!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • Uffe Ess

    Ven fan läser SVD?

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.