Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-10-27 · View Comments

Iphone-tjuv fast på nio minuter
Jag har själv installerat funktionen. Rätt fiffig faktiskt. Och än är inte den sista idioten född…

5 Tips for Pitching to Media on the Phone
PR 101.

Att borsta tänderna som en man
OMG.

Cohn & Wolfe dubbelt nominerade i Spinn 2010
Många glada Spinn-nominerade lite här och var nu! Särskilt glad blir jag av att se att det går bra för Mikko Viitala eftersom jag tycker att jag faktiskt var först med att “upptäcka” honom av oss på PR-sidan.

I spread your idea because…
I love this. I LOVE this. Seth Godin has his moments, for sure. He is somewhat of a Raymond Carver for blogging. Short and sweet.

Bisonblog fyller sex och uppför sig lite trotsigt
Grattis! Sex år som blogg är ju som 60 år i den vanliga köttvärlden.

Bryt rutinerna - bli kreativ
Jag har ett sjukt bra kreativitetstips:

Skriv ner alla idéer du får. Hjärnan fungerar som så att om du inte gör något fysiskt av en mental konstruktion så tolkas den som överflödig med effekten att den sortens tänkande som gav upphov till idén hämmas. Och ju tidigare i livet man börjar desto kraftfullare effekt.

Att själva nedskrivandet av idéer skulle ha effekt på nervtrådarna i hjärnan låter förstås flummigt. Men hjärnan fungerar lite som en muskel på det sättet. Det är bevisat svårt att bli starkare (smartare), men däremot kan antalet “ljusa stunder” relativt enkelt ökas, samtidigt som lägstanivån höjs.

Dessa tekniker är relativt okända, eftersom de inte syns särskilt väl i IQ-tester - kreativitet/nytänkande belönas klent i den sortens tänkande. Faktum är att IQ-tester belönar den sortens linjära och regelbundna tänkande som det kreativa tänkandet försöker frigöra sig från.

Den som vill höja sin IQ gör snarast klokast i att jobba med sitt arbetsminne för bäst resultat.

En annan av mina favorittekniker är att simma under vatten - apropå galna kreativitetstekniker. Forskare har funnit att vi resonerar mentalt i samma takt som vi andas och därmed syresätter blodet - och därmed också hjärnan. Om du har bra kondition och andas djupt och långsamt med bra syresättning kan du “hålla i” enskilda tankar längre.

Jag kan tänka mig att detta beror på evolutionen; när vi hamnar i fara andas vi kraftigt och häftigt och då behöver vi tänka kort och slagkraftigt - “fly” eller “slåss”. När vi har tid och känner oss lugna är också hjärnan redo att tänka de där “långa tankarna.

Jag skulle kunna fortsätta, men kanske att detta får bli en egen bloggpostning? Någon gång, kanske.

A Fighter Pilot's Guide to Effective Communication
Cool!

Big Agency: Social Cred Scorecard
Haha, social cred scorecard. Undrar när någon gör något liknande i Sverige?

Corporate Blogs In The Fortune 500
Nyttig lista för case-jakt.

Höstens höjdare 2010 | The Brand-Man
Ser man på. Där var ju jag med på ett hörn också. Narcissist, javisst! Det är jag det. Skämt åsido, grymt bra läsning på The Brand-Man i höst.

  • http://topsy.com/www.doktorspinn.net/2010/10/27/spinns-smurftips-44/?utm_source=pingback&utm_campaign=L2 Tweets that mention Spinns Smurftips — Doktor Spinn — Topsy.com

    [...] This post was mentioned on Twitter by Jerry Silfwer, Silverbakk_F1. Silverbakk_F1 said: Spinns Smurftips http://goo.gl/fb/jjJOO [...]

  • Joel Pallvik

    Då tackar vi dig Jerry för att du upptäckte Mikko! :)

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.