Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-11-11 · View Comments

Fällande dom i unikt upphovsrättsfall
Fälld för att ha länkat. Kan inte alla jursiter i det här landet bara ställa sig upp och erkänna att utvecklingen har rört om i grytan så till den milda grad att utbildat folk inte ens förstår att lagstiftningen i sig själv blivit olaglig?

Om Henrik Rasmusson inte vill att någon ska länka till material, lägg då för fan inte upp materialet på en publik server. Svårare. Är. Det. Inte.

Det är för fan som att bygga en affär kring en affärsmodell som går ut på att lägga ut en massa produkter på gatorna på morgonen för att sedan på kvällen hoppas på att kunna gå runt och plocka upp pengar från backen där produkterna lagts ut.

Nu är det ju svårt att säga att Rasmusson är en idiot - han gavs ju rätt av tingsrätten. Men det är uppenbart att Tingsrätten inte förstår vad de gör. Och jag förstår inte heller hur Canal Plus resonerar - affärsmodellen är ohållbar i längden och knappast värd att försvara och enbart det faktum att exempelvis jag nu aldrig kommer att bli kund (och jag kommer aktivt att avråda andra) kommer vara en större förlust (sälj + varumärke) än ett uteblivet skadestånd på 11 780 kr.

Jag misstänker att det finns individer på företaget som försöker dölja brister i nya framtagna affärsmodeller genom att jaga människor som länkar, i det här fallet en sportälskare som berättar om Canal Plus för sina vänner. Canal Plus behöver hitta dessa människor i organisationen, göra sig av med dem illa kvickt och därefter fokusera på att skapa hållbara intäktsmodeller.

För tro mig, att jag länkare i hopp om att kunna “statuera exempel” kommer inte att generera högre intäkter, bara skapa fler fiender till varumärket än vänner. Dumt, bara dumt.

Eller som jag brukar tänka emellanåt: Än är den sista idioten inte född. Det är bara att fortsätta att förklara.

25 Bizarre Propaganda Posters
Stay away from dance halls, hear?

Sweden: The Most Respected Country in the World
My colleague Linda Harleman blogs about Sweden being the most respected country in the world.

“Isnt this amazing? I Love how Sweden just pops up there, without even really trying…just being Sweden. So typically Swedish - naive. Sweden has earned the highest reputation ranking in the Reputation Institute’s CountryRep 2010 – its an annual survey measuring public perception of 39 countries around the world.”

Här är Årets Rookie-nomineringar
Den som vinner kan väl slå en signal?

Kikki till Berghs!
Coolt!

Volume PR Launches First ‘Medical Marijuana PR’ Agency « Denver PR Blog
Well, eh, ok?

Veckan som gick – vecka 44 « Same Same But Different
Sofia Mirjamsdotters tur att köra veckobrevet - och hon gör det så bra. Jag flaggar redan nu för att min branschkoll den här veckan inte riktigt är vad den borde vara… låter jag som en fegis nu, eller? ;)

bit.ly statistics for (Why The Whispr Group should hire me)
Lite trafik via Johan Hedbergs lilla bit.ly-länk ändå! :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://topsy.com/www.doktorspinn.net/2010/11/11/spinns-smurftips-50/?utm_source=pingback&utm_campaign=L2 Tweets that mention Spinns Smurftips — Doktor Spinn — Topsy.com

    [...] This post was mentioned on Twitter by Jerry Silfwer, Mattias Aspelund and Fredrik Lyreskog, Silverbakk_F1. Silverbakk_F1 said: Spinns Smurftips http://goo.gl/fb/RBpBa [...]

  • http://mwcom.se Markus Welin

    Bra utskällning av Canal Plus!

    Man kan ju undra vad de sysslar med. Snacka om INGEN koll överhuvudtaget. Man jiddrar inte med länken ostraffat! Och är det i någon sfär man absolut inte vill göra sig impopulär så är det väl på internet.

    Dessutom är det här ju är en typisk grej som kan få såväl vänsterpartister och moderater (för det är ju på sätt och vis en politisk fråga) att förenas mot en gemensam fiende. Starkt jobbat, Canal Plus!

  • Realisten

    Han får ju dessutom betala canal+ rättegångskostnader och får därmed betala över 130000:- totalt, 10 gånger högre summa än straffet i sig!!!!

    http://helahalsingland.se/soderhamn/1.2484697-man-falls-for-lank-pa-hemsida

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack. Ibland lackar man, liksom.

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Ja, och så kallar de piraterna för rättshaverister… rättssystemet är ju rätt havererat som det är ibland. Piraterna är snarare rättsmyterister, eftersom det handlar om myteri och inte om om anarki.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.