Spinn’s Daily Smurf Tips

by Doktor Spinn on 2022-01-24 · View Comments

Över 600 miljoner användare
“Det är svenske Johan Hedberg, till vardags pr-konsult på Springtime, som under helgen räknat ihop antalet användare på Facebook. Med hjälp av Facebooks annonsverktyg Adtool har han fått fram data som Facebook själva inte släppt.”

Så spenderar en äkta geek sin helg!

Att säga journalist duger inte [SWE]
Hinner inte kommentera detta nu, men jösses vad jag också har saker att säga om detta…

How to rock social media for strategic sales
I love the term “flagship content.

Great - and highly relevant - post on what matters so much in the corporate world - sales. Learning companies to be and speak human is of course the most important at this point, but using sales to get there is key.

Här är Stora pr-prisets jury
Jag har en så kluven relation till priser. Å ena sidan vill jag vara “finkonsult” och tänka bara på kundens behov och inte på vad som utåt sätt framstår som spektakulärt och kreativt. Å andra sidan har jag alltid varit lite ledsen över att det i praktiken bara är marknads-PR-insatserna som belönats duktigt.

Därtill är det ju ett grymt teambuilding-tillfälle att fira ett pris efter en period av hårt jobb. Fast ett till pris, är det vad vi behöver? Och så vidare, och så vidare.

Jag har i alla fall bestämt mig för att tycka att sådana här initiativ är bra - vafasiken, det är ju ett positivt arbete som de som står bakom priset gör. Så jag är all for it och därmed basta! Mer priser åt PR-folket!

Inside Apple’s numbers
Interesting post to say the least.

Corporate narcissism: The single biggest mistake made on corporate blogs?
True that.

Sociala medier gör vår verklighetesbild gammal…. [PR]
“Tiden och rummet är två faktorer som alltid begränsat mänskligheten. Vi har inte alltid kunnat umgås med vänner, nära och kära, när vi vill, så mycket som vi vill. Cykeln var en av de första uppfinningarna som delvis ändra detta. Helt plötsligt ökade det möjliga upptagningsområdet för att hitta en fru, från en mils radie, till fem mils radie. Inga stora tal men ytan av en cirkel är pi gånger radien i kvadrat. Det möjliga upptagningensområdet att hitta en kvinna ökade alltså med faktor 25. Antagligen hade cykeln stora effekter på den genomsnittliga genuppsättningen och hur vi uppfattar världen och det möjliga urvalet av fru och vänner. Cykeln ändrade på ord begrepp som socken, kommun och hur vår hjärna definierar storleken på vår värld med faktor 25.”

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.