Grattis, opassande!

by Doktor Spinn on 2022-02-05 · View Comments

Minglade lite på Aftonbladets bloggala. Jag var febrig och miserabel, men blev ordentligt uppiggad över att opassande vann den tunga bloggkategorin Poiltik & Samhälle. Faktiskt har jag en speciell relation till den bloggen: Emma var nämligen in och kommenterade på min gamla blogg när jag tog några av mina första vacklande steg i bloggosfären. Sedan fick jag en kommentar till några veckor senare - vilket var märkligt eftersom i princip ingen annan gjorde det!

Så jag började läsa bloggen opassande. Inte via RSS utan via klick. Och till dags dato har jag liksom hållit med - även om jag nu har gått över till just RSS. Och till och med fått skriva en gästpostning - vilket jag skyndade mig att skryta om efter prisutdelningen för den som orkade lyssna. Men även om personen bakom bloggen spelar den allra största rollen, så är det även storslaget på vilket sätt som frågor om frihet, integritet och rättigheter dominerat bloggosfären.

Många framstående pirater på plats, Rick Falkvinge, Christian Engström, Oscar Swartz, Josh och Anna Troberg - och så förstås hedersprisvinnarna bakom kampanjsajten Stoppa FRAlagen.nu - Mikael Nilsson och Anna Pettersson. Denna uppställning - och fler med dem som jag inte har nämnt här - signalerar något som sammantaget med den utmärkelse som opassande fick, nämligen att den här rörelsen växer - intellektuellt och strukturellt.

Pingat hos intressant.se. Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , christian engström, , , bloggosfären, .

Similar posts:

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.