Doktor Spinn kommenterar - 2021-06-03

by Doktor Spinn on 2021-06-03 · View Comments

Hatten av för pr-genierna | EU-valet | Nyheter | Aftonbladet
Hur många gånger ska det behöva sägas? Piratpartiet är ett av många uttryck för ett starkt folkligt engagemang för frihet. Ska det vara så svårt att förstå? Och vad kan vara viktigare?

john silver product placement on Flickr - Photo Sharing!
Haha, kreativt! Swedish Match får skärpa till sig om de ska hänga med.

Twitter / Mattias Åkerberg: Moderskeppet söker fantast …
Säkert ett superkul jobb!

Konversationens första offer blir konflikten | Inrikes | SvD
Eftersom konversationen på den sociala webben är personlig har en del förutspått svårigheter för PR-branschen som ofta agerar ombud - vilket ju inte fungerar i det nya medielandskapet. Men jag har alltid viftat bort denna synpunkt med att jag aldrig gillat ombuds-PR överhuvudtaget. Om den typen av PR försvinner så blir vi per automatik rådgivare istället för ombud.

Men Mildner sätter fingret på något annat, något mycket viktigare - konflikten. Alla PR-konsulter älskar konflikt eftersom vi vet att journalister älskar konflikt. Men som jag vid upprepade tillfällen påpekat så är konflikt sällan en bra strategi på den sociala webben. Möjligen skapar konflikt nyfiken klicktrafik, men det fungerar sällan relationsbyggande.

Därför ser jag att PR-branschen behöver anpassa sig till en ett medielandskap präglat av allt mindre konflikt och allt mer av värdedelning.

Det är också därför bubblor och klaner blir allt intressantare som vår tids publiker, det vill säga hur de väljer att kommunicera i grupp. Så med andra ord: Sluta agera som onbud för era kunder och kliv istället in i rollen som rådgivare för att kunna hjälpa olika särintressen att konkurrera med kunskapsdelning!

Crisis Communications for the Social Media Age
Ingen djup analys men, för den som sitter och snickrar på enkla presentationer om kriskommunikation på den sociala webben kanske någon punkt inspirerar.

Qvaq
Blev inbjuden att betatesta den här svenska Twibe-klonen. Hann väl inte testa annat än att logga in och skyddsregga PR of Sweden, Dokto Spinn och Springtime.

Aktionsgruppen “Free Rebecka!” slår till | Jag heter Klaus
Klaus-Peter är allt bra… stollig. Men det hindrar inte honom från att spöa Doktor Spinn i besökarantal - i Bloggportalens kategori Reklam och PR. Jag tröstar mig med att mina besökare är lite bättre, lite finare.

Kina blockerar sociala medier - DN.se
Tur att det är så mycket bättre i Sverige - här nöjer sig myndigheterna med att öppna och läsa privat korrespondens. Varför gör stater så här? Jo, för att de kan.

Nöjesreporter till Slitz, MDM MEDIA AB
Hm, funderar på att byta bana. Någon måste ju rädda kvalitetsjournalistiken här i landet.

Pingat på intressant.se.

  • http://www.thecritics.se/ Klaus

    Stollig och stollig. Stollig kan du vara själv. Din stolle!

    /Klaus

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.