Mer om Posterous.com

by Doktor Spinn on 2021-07-09 · View Comments

Som en del av er kanske såg tipsade jag ju om Posterous.com tidigare. PR-bloggaren (PR-livsströmmaren?) Steve Rubel (som förresten talade på Disruptive Media i Stockholm tidigare i år) gör här en intervju i San Fransisco med de två grundarna.

Jag använder tjänsten själv och jag tycker att de tänker helt rätt som fokuserar på själva skapandet av innehåll. av samma skäl hoppas jag även att herrarna fortsätter att utveckla tjänsten.

För tjänsten har redan visat sig ha en mängd brister i sitt nuvarande utförande.

  • Du har ingen kontroll över “finliret”, vilket är relativt störande. Även om du till exempel i WordPress har förinställda bild- och videoformat så blir storleken på det postade objektet alltid lika stor eller liten som själva grundobjektet.
  • När du postar så postas en kopia på din Posterous.com-sida. Om du upptäcker ett fel och ändrar så följer inte postningen på Posterous.com med, så se upp med detta.
  • Formateringarna är en djungel. Radbryt, <SPAN>, typsnitt, RTF/HTML, ja inte är det lätt att få ett slutresultat som är kontrollerat.
  • Efter varje postning behöver du titta till den sajt du postar på, av ovan nämnda anledningar. Ibland behöver du även logga in för att rätta till.
  • Det går inte att lägga till flera olika Posterous.com-adresser i samma #-utskick. En adress per post och om du vill posta på fler ställen så får du skicka mejlet en gång till med samma bilagor och utan FW-skräp som medföljer.
  • Att behöva skicka flera gånger behövs ofta. Säg att du vill posta en bild och text på WordPress. Du vill även att bilden ska hamna på Flickr. Då krävs två mejl, i alla fall om du har flera WordPress-bloggar!
  • Du kan lägga till taggar, men inte välja kategorier eller vilken användare som ska stå som avsändare (om bloggen har flera) på postningen. Det sistnämnda går att lösa genom att regga olika egna mejladresser.
  • Marknadsföringen bygger mycket på att du kan posta överallt på en gång, med samma mejl. Och det kan du, men om du är något av en social media super user så skulle det i så fall bli så mycket rundgång att dina kontakter faktiskt skulle överväga att blocka dig. Så en smärre förändring i den externa kommunikationen skulle nog vara klokt för att inte förlora potentiell goodwill från nya användare.

Och så vidare.

Men jag använder tjänsten ändå. Kanske är det för att jag är så van att skriva mejl snabbt. Kanske för att jag slipper en massa knapptryck. Men tillräckligt använbar är tjänsten för att fortsätta använda.

Och de detaljer jag nämner ovan är just detaljer. Om tjänsten tar fart kommer företaget förhoppningsvis att kunna utveckla sin produkt ytterligare. Och det hoppas jag sannerligen!

Pingat på intressant.se.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://peppelorum.posterous.com Peppe bergqvist

    Nu har posterous autopost aå att maila flera gånger är ett minne blott=)
    .-= Peppe bergqvists senaste postning: De försökte och försökte… =-.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.