Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-12-22 · View Comments

Main point
Amen to that, Judith!

15:45: Vad gör en internetkorrespondent, Per-Ola Mjömark
SSBD-Per-Ola i intervju.

mjomark.com - En julklapp till mig själv
Ytterligare en SSBD-skribent till nya spännande utmaningar! Tar vi över världen snart? ;)

Kort om: Twitterkraft
Åh, den där pluginen måste jag bara leka med! Men, jag måste ju hinna köpa julklappar också…

Ning Proves That There’s Life Outside of Facebook and Twitter
Yep, trots att hajpen gick över ganska fort fastnade jag för Ning och dess potential för nischade mötesplatser. Om förväntningsnivån sänks - det går ju inte att förvänta sig daglig närvaro från medlemmarna - så kan ett nischforum bli mycket värdefullt som mötesplats och en levande portal ut mot relevant innehåll på andra platser. Därför tycker jag att exempelvis just forumet http://profsweden.ning.com har ett existensberättigande.

The 12 Psychology Studies of Christmas
Alla svar du behöver om julen.

Jesper Falkheimers krönika 091203 - DIK
“Givetvis går det att mäta kampanjeffekter och liknande kommunikationsinsatser på taktisk nivå. Men betydelsen av den strategiska kommunikationen, vars sikte är inställt på övergripande organisatoriska mål och som ytterst handlar om identitet, relationer och förtroende, kan knappast fångas i enkla nyckeltal.”

Nytt jobb för att möta en annorlunda marknad | Bjornalberts.com
H&H blir nu verkligen en kraft att räkna med på digital PR efter att först ha rekryterat Judith Wolst och nu Björn Alberts. Inget gör mig gladare än att de bästa hjärnorna sugs in till PR-branschen för att det är faktiskt där de hör hemma. Så det så. Och särskilt inom digital PR behövs det mer senior/strategisk kompetens över hela brädet!

As the Decade Closes, Has RSS Faded Too?
Håller med Beta Alfa; RSS får mycket smisk dessa dagar, men visst vore RSS och Readern svåra att klara sig utan.

läs min rapport!
Evelina Wahlqvist med ny forskningsrapport. Konstnärer kan visst förväntas tjäna pengar, faktum äratt de verkar i vad som kan vara ett segment med stor tillväxtpotential. Och ansvaret ligger inte enbart hos den enskilda konstnären/artisten - samhället har också ett ansvar då det finns en tydlig korrelation mellan kreativa regioner och ekonomisk tillväxt!

Kommer du ihåg 2009 års PR-flippar?
Jag har lite svårt att förstå den här listan. Bra PR är ju synonymt med gott relationsskapande och den här listan är snarare en lista över vad det snackades mycket om i medierna. En sorts genomslagslista. För spikmattan gick ju ändå på pumpen och beskrevs av många som bluff och båg, Sverigedemokraterna ligger bra i opinionssiffrorna och det snackades en del grönt framförallt i samband med COP15, men årets politiska flipp kan väl ändå inte vara något annat än PP i EU-valet? Och Anna Anka = bra PR? Nej, så tänker inte jag. Och svininfluensan som PR-flipp? Huh? Stort mediegenomslag ja, men är det något som har omgärdat hela kampanjen så är det ju förvirring, ryktesspridning och otydlighet. Och Ullared har väl allra mest omgärdats av skitsnack och har väl snarare gett Ullared en stämpel som kommer att bli svår att ändra på om de nu till äventyrs skulle vilja bredda affären och nå nya kundgrupper. Visst kanske fler åker dit för att det är kitschigt på kort sikt, men på lång sikt då? Och sedan är jag inte helt övertygad av att Koenigseggs affär gynnas av att exlusivitetskänslan tvättas bort. Okej, det blev en rejäl sågning det där och jag utgår från att Björn i det här fallet har tänkt att PR-flipp = massiv kännedomsökning och inget annat.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://bjornalberts.com Björn Alberts

    Tack för fina ord och hoppas att du hinner med julklappsbestyren!
    Det är rätt kul när det väl kommer omkring. God jul!

  • http://www.jmw.se Björn Mellstrand

    Hej Jerry,
    Kul att du reagerar över vår lista. Sågning? Då har du inte varit med om en sågning!!! Jag tar det snarare som ett gott betyg att du reagerar och ifrågasätter.
    Listan har inte några ambitioner att vara något annat än en subjektiv lista över vad vi tycker är företeelser och företag som har lyckats vårda sitt varumärke och rykte eller skapa reaktioner.
    Visst sysslar vi med relationsskapande som PR-konsulter. Men vi sysslar också med att skapa redaktionell uppmärksamhet och hantera allt som har med våra uppdragsgivares varumärken och rykten. När man gör en sån här lista är det lättare att fokusera på uppmärksamhet än relationer, vilket jag tror att du håller med om.
    Att TV3s lansering av Hollywoodfruar inte skulle vara en PR-succé har jag svårt att förstå. Ur mitt perspektiv så hamnar PP såväl på flipp som flopplistan. Det tog sina två mandat. Och sedan? Tystnad råder.
    God Jul och Gott Nytt År!
    Björn Mellstrand
    PS. Vi presenterar årets flopplista på http://www.jmw.se senare idag. DS.

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Hello! Thnx för kommentar på kommentar! :) Och visst håller jag med om att det är lättare att peka på de breda genomslagen, det var ju det som var min tanke - att poängtera att de stora genomslagen inte alltid har effekten “all PR är bra PR”. Sedan ger jag dig rakt av rätt på en punkt - sett över hela året är PP ingen PR-flipp; jag tänkte ju mer på EU-valet som enskild företeelse.

    God jul och gott nytt år, Björn! Ser fram emot många fler sköna snack både on- och offline under 2010!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.