Smurftips

by Doktor Spinn on 2022-03-02 · View Comments

Communicare-talare 27 & 28 maj
Egopuff.

Sömn gör dig smartare - Ny Teknik
Oops. Not good. Måste sova mer.

Vad gör det om hundra år #nyttjobb
Skrymta med tänkvärd och rolig postning. Jag lägger till taggen #nyttjobb.

Thanks Paul For Bringing Nothing To The Party
Looove the quotes!

Medarbetare till informationsavdelningen #nyttjobb
Södra söker.

Vill du bli vår nya kommunikationschef? #nyttjobb
Läkemedelsverket söker.

Jag – en singelpostare
“Många särskilt i min bransch är duktiga och flitiga med att bygga sitt personliga varumärke med yrkesidentiteten i centrum. Är man konsekvent i den bild man vill förmedla, är korspostandet (givet att rena dumheter utesluts) naturligtvis inget problem. Vill man hålla isär ämnen och tonalitet mellan olika nätverk fungerar det sämre.”

För min del vet jag inte riktigt längre var det professionella börjar och det personliga slutar. Men jag känner att det är okej, jag lever gärna så. Visst finns en privat sfär, men den håller jag förstås privat.

Vilka grundvärden vill SJ förmedla i Twitter?
Själv har jag varit kritisk inställd sedan starten av SJ:s twittrande. Märklig tonalitet är ett av problemen, men allvarligast är nog att feedbacken inte får effekt på verksamheten, vilket indirekt gör twittrandet till blott en kosmetisk kommunikationshandling. Men samtidigt vill jag inte vara för hård - experimentet/satsningen är lovvärd.

jardenberg kommenterar – 2022-03-01
Jocke har på sistone puffat för mig på ett fint sätt och det gör mig oerhört glad. Jag delar ju inom ett mycket nischat område, PR, men försöker göra det utifrån några enkla principer - det ska beröra mig personligen även om det handlar om min yrkesroll, jag försöker addera något till pusslet av vem jag är genom varje postning/delning/kommentar och jag vill vara fri att tycka och tänka utan känna mig begränsad av konventioner, potentiella uppdragsgivare, framtida arbetsgivare och befintliga kundrelationer. (Det sista är nog det svåraste!)

Men den lärdom jag drar är att PR kan vara intressant och värdefullt för alla bara du delar passionerat. Och detta gäller inte bara PR, förstås.

Smicker till Jocke, då? Well, bara det faktum att jag så uppenbart försöker imitera hans plattform och hans sätt att dela, ja det gör mig nog till en fanboy, trots att det inte ligger för en notorisk ifrågasättare som mig.

Veckan som gick – Vecka 8
Min tur att köra veckobrevet på SSBD.

Så kommer det att gå i avtalsförhandlingarna #politik
“Alliansregeringen vill heller inte ha detta som en het potatis som tar fokus från deras möjligheter att vinna valet och inte heller oppositionen vill detta. Men politikens möjlighet att påverka avtalsrörelsen är låg. Parterna ska göra upp utan inblandning, heter det. Men en viss press kommer nog parterna att känna från samhället i övrigt att snabbt hitta en lösning.”

Newsweek in 1995: Why the Internet will Fail.
Wonderful, wonderful, wonderful little story, especially the warmth of Cliff Stoll’s explanatory letter about his mistake. Check it out - that’s how you explain old mistakes. Take notes, PR hacks.

Skillnaden mellan Marknadsföring, PR, Reklam & Branding
Favorit i repris från Judith Wolst.

Printing body parts: Making a bit of me
The future is here. Almost. Via @markus_c.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.