Spinns Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2022-03-22 · View Comments

Lyckad satsning på webinars om sociala medier #ssmw
Heja, Bengt Littorin! Bra jobb!

Behaviorgraphics Humanize the Social Web
Now this is how you segment, not just in social media, but in PR overall. Or at least it should be.

PR-case: Ditt Distrikt
Colt Kommunikasjon med ett kundcase.

Hon sms:ade sönder sina handleder
Tur att jag skriver så jävla långsamt på små tangentbord.

The Startup’s Rules of Speed
“The slow-down approach is characterized by the old engineering mantra: time, quality, money — pick two. It’s how I was taught engineering, back when I learned that software development follows the “manufacturing metaphor” of development. Work proceeds as if on an assembly line from specialized function to specialized function, and out pops a completed project on the other side. Imagine how upset I was when I learned they don’t even do manufacturing this way anymore.”

Swedbank bemöter kritiska kunder på Facebook
Hans Kullin lyfter fram intressant case.

How to Make Your Boilerplate Sizzle

Digital Boot Camp for PR Students

Why Fans Are Invaluable When Launching Your Online Service In The Nordics

Att reklama eller inte reklama, det var frågan
Ja vad gör jag, om någon ringer mig från Volvo och säger att jag ska få en alldeles mint condition Amazon, bara jag skriver om den?

Veckan som gick – vecka 11
Sofia Mirjamsdotter levererar.

söndagskväll
Jag känner igen känslan, det gör jag verkligen.

Ibland undrar jag varför jag själv hoppar på projekt som till exempelvis SSBD. Kanske för att jag blev smickrad över att ha blivit tillfrågad? Kanske lite, men annars får jag ärligt talat nog med beröm och axelklappar och ofta blir jag generat obekväm. Så jag tror nog inte att det i grunden har med bekräftelse att göra. Nej, jag tror det har med nyfikenhet att göra. Jag kan inte låta bli att “undersöka hur djupt kaninhålet verkligen är”, för att travestera en känd science fiction-film.

Jag tror det är är så det funkar för mig. Även fast det är jobbigt och oftast utanför min comfort zone, så kan jag inte låta bli att löpa linan ut för att se vad som händer.

Så, det var mina tankar så här en söndagskväll då det faktiskt inte är min tur att skriva veckobrevet.

Från Journalistförbund till internetkunskap
“Bultar ditt som mitt hjärta någonstans någonting för journalistik, öppenhet, transparens och informationsdelning och har också du någongång haft någonting med Journalistförbundet att göra, då är Sofias brev en ”must-read”. Och missa för guds skull inte kommentarerna (det är där, som oftast, debatten blir riktigt intressant)!”

Dags att lämna motorvägen, informatör
“Brian Solis betonar liksom James Grunig att de nya medierna möjliggör PR som dialog och att den sändarorienterade PR-makaren nu gräver sin egen grav:

‘PR starts to look less like a typical broadcast machine and more like a living, breathing entity capable of also participating in conversations with publics.’

Informatören får enligt Solis rollen som “community manager” vars främsta uppgift är att lyssna och skapa relationer via den sociala mediesfären.”

Hur blir man PR-konsult?
Johan Hedberg med lite olika svar på en fråga som ofta dyker upp.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.