TV4 Stockholm i dialog med tittarna

by Doktor Spinn on 2022-03-21 · View Comments

Min flickvän Lisah toppade sändningen TV4:s Stockholmssändning i fredags. Jag gillar att hon enkelt lägger ut sin Twitter-adress för att på så sätt göra det enklare för tittarna att delta i dialogen kring de lokala nyheterna. E-postadresser och telefonnummer i all ära, men frågorna och svaren i dessa kanaler kommer ju inte alla till del på samma sätt.

Det här är andra gången som @JournalistLisah lägger ut sin Twitter-adress i samband med ett nyhetsinslag. Första gången hon gjorde det fick hon direkt 50 tittare som nya följare, ett tjugotal tittarfrågor/nyhetstips och av dessa ledde två av kontakterna vidare till två nya inslag.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • pontus

    det gör det också, tyvärr, svårare för mig (och de andra 80 procenten av Sveriges befolkning som inte har ett twitter-konto) att direkt ta kontakt med reportern.
    så frågan för mig blir om det verkligen är ett sätt att öka involveringen från tittarna/läsarna eller om det enbart gynnar en liten och invigd del av mediakonsumenterna?

  • http://twitter.com/viktoriansk @viktoriansk

    Jag skulle säga att det ökar möjligheten till interaktion för alla oss som har ett twitterkonto, men inte följde @JournalistLisah tidigare. För alla som inte har ett twitterkonto finns fortfarande mail och telefon, som jag antar fortfarande kollas av. Med andra ord en liten förbättring som dessutom kostat noll kronor. Smart.

  • http://intensedebate.com/people/doktorspinn Doktor Spinn

    Förstår din uppgivenhet, Pontus. Men sociala medier är ingen antingen-eller-värld. Det finns fortarande alla möjligheter att komma i kontakten med journalisten/redaktion via telefon, växel eller e-post. Bara för att man "lägger till" Twitter i det här fallet så "försvinner" inte de andra möjligheterna.

    Du är annars i gott sällskap. Jag har ibland träffat företag där jag försiktigt föreslagit att deras pressbilder borde läggas upp och taggas ordentligt på Flickr för sök- och delbarhetens skull. Men då är det inte ovanligt att jag möts av "nej, vi vill nog gärna ha våra pressbilder på vår hemsida för många letar efter dem där".

    Summa summarum - precis som @viktoriank säger - de traditionella sätten finns kvar och det råder inget "antingen-eller"!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.