Myten om vd-ordet
“Vd-ordet är ett av de absolut viktigaste redskapen ett företag har att föra fram sitt budskap. Det är den i särklass mest lästa texten i en årsredovisning. Det har hög trovärdighet eftersom det har en tydlig avsändare med stor makt. Det är en insikt som inte är lika självklar hos företagen.”

Vem debiteras för smutskastningen?
Som sagt, själv vill jag ha mer på fötterna innan jag gör några anklagelser. Jag skulle personligen ha kunnat vidarebefordra det här brevet för att visa på hur nätet kan utnyttjas för fulknep. Om det mot all förmodan skulle vara så att Diplomat PR fått i uppdrag att sprida falska politiska budskap om Socialdemokraterna, ja då är det förstås illa, illa, illa. Men nu tror inte jag att ens S-Buzz i det här fallet tror på det själv, vilket i förlängningen ger denna denna postning starka propandistiska inslag. Food for thought, eh?

Här är bluffbrevet som gör S rasande
En PR-konsult hängs ut för att ha skickat brevet vidare. Men för att göra en bedömning vill jag ju veta om konsulten i fråga spridit det för att medvetet sprida lögner och/eller på betalt uppdrag av kund. I sådana fall är det avskyvärt - i alla andra fall är det okej att skicka vidare plump propaganda- Så länge det inte sker under falska förespeglingar. Vi har ju fortfarande yttrandefrihet i det här landet, eller hur?

PR-folk, media och Alliansen
“John F Kennedy lär under presidentvalkampanjen 1960 sagt, att om Richard Nixon går upp klockan 6 för att kampanja måste jag gå upp klockan 5. Den attityden är vad Alliansen måste ha.”

Studentpris på WPRF 2010
Tips.

Alla känner handlarn i byn
Mattias Boström med spännande resonemang om ambassadörer och den närhet som sociala medier skapar. Här finns också mellanradernaliggande paralleller till Marshall McLuhan och “den globala byn”. Och jag håller självklart med!

Apropå att få företaget att framstå som en intressant “levande organism” - tidigare hade jag själv bara den massmediala bilden av Piratförlaget. Och jag var inte imponerad… men i takt med att Mattias delar klokskaper lite här och var och länkar vidare och deltar i det nya offentliga samtalet så får jag uppfattningen om honom att han ju faktiskt är en bra och klok person. Och om en så klok person väljer att jobba på Piratförlaget så måste det vara en bra arbetsplats med bra produkter. Och som stor bokkonsument och “bokpratare” måste det ju vara värt en del ur ambassadörssynpunkt? Jag vill tro det i alla fall!

Ny myndighet kommunicerar för 100 miljoner
Prime PR och Rewir med ny storkund.

Han är nätets James Bond
“Drömmen är att skapa en motsvarighet till ett skatteparadis, fast för fri information. En ö som kan garantera informationen på internet och som kombinerar de bästa av världens yttrandefrihetslagar.”

Givet vår stolta och tidiga pressfrihetstradition - tänk om detta skulle kunna vara Sverige? Synd bara att de liberala krafterna saknar verktygen för att få våra politiker att förstå.

Berätta något jag inte redan vet
Veckans bästa postning kommer från Micco Grönholm. Så många säljer på att bekräfta kundens världsbild - istället för att utmana den. Det förstnämnda fungerar bra för enklare konsultuppdrag i Little League, men om du vill lira i The Majors - slösa inte med någons tid och just det - berätta något kunden inte redan vet.

Har du rätt ambassadör?
“Och den uppmärksamhet som skoaffären fick i olika medier efter att hon bloggat om dem har säkert resulterat i ökad försäljning. Men kampanjen saknar ändå en nivå av fingertoppskänsla, som fanns i den ModCloth gjorde. Där var valet av ambassadör direkt relaterat till både förtroende, genomslag och kunskap ommålgruppen. Lärdomen är att titta lite extra på om ambassadören och målgruppen faktiskt överlappar varandra på alla relevanta punkter.”

Privatanställda informatörer tappar löneförsprång
“Privatanställda informatörer hade sämst löneutveckling under krisåret 2009. Det visar DIK:s senaste löneenkät för informatörer.”

Modernisera din kommunikation - seminarium om det nya medielandskapet
“MyNewsdesk, tillsammans med Branschkansliet, arrangerar den 28 april ett seminarium i Stockholm där marknadskommunikatörens och journalistens roll diskuteras i det nya medielandskapet.”

Sundsvalls-studenter avslöjar byggfusk
“I kvällens avsnitt av Uppdrag granskning visas ett reportage som två journaliststudenter från Mittuniversitetet i Sundsvall gjort.”

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Claeskrantz.se » Anneli Hulthén om behovet av livslångt lärande på arbetsmarknaden
2022-04-24 at 05:42

{ 0 comments… add one now }

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.