Smurftips #PRofSweden

by Doktor Spinn on 2022-05-07 · View Comments

Lars Nord på Communicare 2010 #PRofSweden
Hittar en ny blogg via inlänkning.

Big Mac Check-ins, McDonald’s first brand to use Facebook location #PRofWorld
Location, location, location.

33,1 miljoner Expobiljetter sålda #PRofSweden
Svindlande siffror.

Emma Stjernlöf, PR-chef på Adidas om #sponsring #PRofSweden
Jag följer noga Emma Stjernlöfs karriär. Mitt tips; lägg hennes namn på minnet.

Hur tar man bort #Facebook? #socialamedier #PRofSweden
“Däremot bör vi omfamna utveckling med varsamma steg. Social medier (som egentligen borde heta sociala nätverk) har länge varit teknikkramarnas kelgris och de älskar allt som är nytt. Kommunikatörer, som jag själv, ser oändligt många möjligheter då medielandskapet ritas om och man är superivrig i att lyssna/delta/påverka. Vi har kommit långt gällande de tekniska aspekterna och de kommunikativa möjligheterna. Nu är det dags att bejaka de juridiska aspekterna.”

PR med Fingerspitzgefühl #PRofSweden
“Oljeskadade fåglar är en sorglig syn och dålig PR relaterat till BP - även om man tar på sig det fulla ansvaret. Men för Procter & Gamble, med diskmedlet Dawn i sortimentet är det tvärtom och oljeutsläppet lär för deras del innebära en verklig jackpot. Dawn sägs - ej vetenskapligt bevisat - nämligen vara det enda diskmedlet som kan rengöra oljeskadade fåglar.”

Sociala medier på väg att kramas bort?
“När gammelmedier omfamnar sociala medier blir det till 99 procent samma slags envägskommunikation som de alltid ägnar sig åt: redaktionellt utvalda personer får uttrycka sig i bloggverktyg. Men ingen lyssnar på kommentarerna, ingen bryr sig om att kommunicera med de blogginlägg som dyker upp som trackbacks. Enda skillnaden för en journalist när han skriver ett inlägg i ett bloggverktyg mot när han/hon skriver en annan artikel är att blogginlägget görs snabbare och slarvigare.”

“Jag satsar på affishen med Hoa-Hoa” @pallin i Dagens Media #PRofSweden
Min kollega Fredrik Pallin hittar en anledning att nämna Hoa-Hoa i branschpressen.

Natural selection of PR consultants
“The trend in consultancies has appeared to be towards global and integrated services. But there’s a contradictory trend towards smaller specialists in areas like social media, internal and international communication. It’s possible that the brightest and most ambitious practitioners will realise that their careers will be more secure gaining a transferable specialism rather than operating in a generalist environment.”

Read this post if you work an a PR consultant. Very difficult to predict the future on Hill & Knowlton’s move. Which path is the right one? Will size matter even more?

Folket Frågar
Cooolt. Det här gillar jag!

Jobba på Jung #PRofSweden #nyttjobb
Jobbtips. En ung seniorkonsult (30- till 40-årsåldern) och en PR-assistent (25- till 30-årsåldern) sökes till Jung. Sök, sök.

39 dagar kvar till årets kommunikationsevent #PRofSweden #wprf2010
Oj, det var inte många dagar kvar! :)

Sluta med lagomledarskapet #ledarskap #PRofSweden
Den här postningen satte i gång många tankar. Det märkliga med att vara ledare i min erfarenhet är att det är som roligast att leda när det inte är så lätt att leda. För DET är att leda, liksom.

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.