Min son - level 80 Orc Hunter #klokskap #insikt #kunskap
“Vi föräldrar tenderar att värdesätta våra barns framgångar utifrån våra egna intressen. Vi vill att våra barn ska vara duktiga, men på saker vi själv kan eller önskar att vi kunde.”

Är det för lätt att bli rik i Sverige? #debatt
“Ida Gabrielsson vill göra det svårt att bli rik. Det är en outsägligt dålig idé ur välfärdshänseende. Men man kan förstås ha andra motiv till varför man vill göra det svårt. Man kan till exempel ha en fix idé om att rättvisa är likformighet.”

12 Life Lessons from Warren Buffett #PRofWorld
This is not just about being a better writer. These wisdoms that will make you a better human being.

Inloggning ger bättre diskussion
Man kanske kan tro det om man följer mig, men jag har inga problem med detta. Visst är jag den första att skrika yttrandefrihet, öppenhet och transparens. Och jag tycker fortsatt att det är en kapitulatione att ta inskränka anonymiteten.

Men samtidigt är det sajtägarens privilegium. Jag kan till exempel tycka att det är trist om en bloggare inte delar ut fullständigt RSS-flöde eller modererar kommentarer eller inte tillåter anonymitet och jag lägger gärna fram mina argument.

Men.

Min blogg är till exempel min blogg. Jag har rätt att göra sådant som i andras ögon ser ut att vara dumheter på den. Det vore ju korkat av mig om jag skulle förbjuda kommentarer på min blogg, sluta länka till andra, lösenordsskydda allt innehåll och avskriva mig från sökmotorerna. Och så vidare. Det skulle ju motverka det faktum att jag ju tycker att det är roligt att bli läst och att bidra till den pågående konversationen.

Men jag kanske har mina orsaker? Alldeles oavsett, så är det min plattform och mitt privilegium.

Bygg ditt personliga varumärke med bloggen #PRofSweden
En alldeles utmärkt gästpostning av Christian Rudolf. Lägg särskilt vikt vid resonemanget kring bloggens förmåga att skapa lojalitet.

Tidningar är inte stora bloggar #SSBD #journalistik
“Så, ska vi ha en vettig dialog om bloggar kontra tidningar så bör även den här aspekten finnas med. Vad är de bakomliggande orsakerna till att det som publiceras publiceras? Man kan bli hur Shirky-hög som helst på att påpeka att det kreeras bättre texter av bloggare varje dag än vad det görs av professionella reportrar, eller tas bättre bilder av amatörer än av professionella fotografer. För så är det – men det skrivs inte bättre texter eller tas bättre bilder på just det ämnet som är moget för publicering av amatörer. Skicklighet och professionalism är två skilda saker – förhoppningsvis har proffset ett stort mått av skicklighet och visst vore det fint om den skicklige kan bli proffs. Men de behöver inte vara sammankopplade. Och att agera på uppdrag är inte samma sak som att agera på sin övertygelse eller passion – men utan uppdrag skulle vi förmodligen inte ha rena gator eller bröd i butikerna heller.”

Veckan som gick – vecka 18 #PRofSweden
Min tur att skriva SSBD-veckobrevet denna vecka!

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.