Annonsera på Sveriges bästa blogg om media #PRofSweden
Hade jag egen PR-byrå så skulle jag ha investerat i en annons här. Fast kanske inte annons rakt av eftersom jag ju i så fall drev en PR-byrå, utan istället en rulle med bra case så att jag för 10 000 kronor får bjussa mina kunder som låter mig presentera dem som case. Typ fem rullande PR-case med länkar till företagens egna sajter. Hade ju varit helsnyggt. Om jag tycker 10 000 kr är mycket? Nej, men då fattar jag inte reklam heller å andra sidan. CPM å grejer är väl helt meningslösa mått om man inte känner till VILKA det är som “tittar” på annonserna?

Skulle jag kunna tänka mig en sån här modell för Doktor Spinn? Tveksamt. Vem skulle annonsera, egentligen? Min arbetsgivare kan ju inte göra det, det skulle bli för osnyggt. Andra byråer? Även om vi har en transparentare värld i dag så blir ju det lite skevt. Sveriges Informationsförening, Precis, Svenska PR-företagen och DIK, kanske? Ja, möjligen. Och så kanske MyNewsdesk och Cision skulle kunna få battla lite med varandra.

Men jag skulle defitivt ha en annan modell. Jag får inte ut i närheten av 10 000 kr, så att hålla på och jobba in annonsörer varje vecka skulle inte fungera. Men 5 000 - 8 000 kr för en månad på en stor banner på alla mina sidor, kanske? Lite trixande med montering och grejer en gång i månaden skulle ju fungera.

Jag gillar dock upplägget med att Jocke vill ha ett nära samarbete, en relation med dem som annonserar. Han vill kunna stå för det de gör, helt enkelt. Mycket PR-känsla över det, och det gillar ju jag, surprise, surprise.

Why Betterness Is Good Business #PRofWorld
“Good, the evidence suggests, is the very opposite of Utopian idealism. The real utopia? That was the one economists, bankers, and titans of industry promised: in a world of perfect markets and infinite leverage, companies who blindly maximized profit would lead everyone, ineluctably, to unstoppable prosperity. It didn’t work out that way. Just ask Wall Street, Big Food, Big Media, Detroit, Greece, Spain, Dubai, or anyone from the American homeowner to the Chinese migrant worker. Today’s real idealism is this: pretending that business as usual is good enough for companies, countries, the world, or the future. It isn’t.”

“Why web won’t be nirvana”
“Vad kommer folk om femton år skratta åt att vi dissar nu?”

Kapitalismen slog ut och ersatte Marxismen och dess förlegade värdelära med buller och bång. Men när några evangelister försiktigt började påpeka att det nya digitala delarsamhället kommer att slå ut kapitalismen, så skrattar de flesta i dag. Men det tror jag inte att de kommer att göra om 15 år.

Think about it. Kapitalismen grundpelare är samspelet mellan utbud och efterfrågan. Men vad händer när produkter och tjänster kan reproduceras i miljontals kopior med ett knapptryck?

Enter the attention economy… :)

Thinking about a career in PR? #PRofWorld
Rmember you need to be able to sell. but maybe not in the way you think that one sells. Rather, you need to learn how to quickly explain how you can be of assistance. That’s all. Learn, practice, and master that trait, and you’ll have a career in PR.

Stort intresse Second Opinions kommentarsserie #PRofSweden
Det blir intressant att se om någon kommer att komma tillrätta med problematiken på ett innovativt sätt. Jag har flera idéer, men mer om det i någon framtida bloggpostning.

DigitalPR omvärldsanalyserar [2021/05/14] #PRofSweden
“Jag tror inte man kan göra något som är viralt initialt – även om vi kan utnyttja erfarenheter och färdiga sets of behavior så är människor alltid irrationella. Men man kan ha som mål att skapa något med förutsättningar att bli viralt. Idag tror jag att vi i såna fall måste se på hur riktigt levnadskraftiga virus fungerar: de utvecklas och metamorferar. En kampanj som kan göra det kommer att bli livskraftigt viral.”

Den här formuleringen gör mig glad. Ge människor att något att uttrycka sig själva med, så att budskapet kan utvecklas med tiden. Då blir initiativet värdefullt för dem som delar - även om det inte alla gånger blir viralt i den stora skalan.

Med det som utgångspunkt kan vi skapa memes som faktiskt är relevanta trots att de har företag som avsändare och som är värda att satsa på för företagen även om de “bara” når några hundra av de allra viktigaste nyckelpersonerna i företagets omvärld.

The Geek Alphabet #funny
Hilarious!

Similar posts:

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.