Highlights from the T3PR Conference #PRofWorld
“A session of tremendous importance to PR professionals was the panel discussion, “The New Era of Blogging.” Because of the diversity of the bloggers and their news sites, the panel offered PR pros a variety of advice on how to interact with bloggers.”

Att twittra för ett hatat företag #PRofSweden
Intressant, men jag är inte helt överens med taktiken att börja följa en massa folk utan relation till programmet i hopp om att några av dem ska följa tillbaka.

Ha ett kontinuerligt program istället för att lyssna om vilka som pratar om förkväll. Om de ställer frågor, bidra med fakta. Om det tas emot väl - börja följ.

Och jobba med teman beroende på vad som diskuteras under kvällens program. Länka till bloggar som just skrivit intressanta saker om sådant som angränsar till innehållet i programmet. Då blir Twitter en förlängning och en fördjupning av innehållet i programmet. Och som en sidoeffekt blir det relevant för Förkväll-fans på Twitter att börja följa kontot - liksom en del av de bloggare som blir smickrade och glada över den extra trafiken.

Sedan finns det ju naturligt intresserade människor på Förkvälls sajt - peka dem vidare. Inte till Twitter-flödet explicit, utan mot det Twitter-flödet pekar mot (viktigt!).

Och på temasprået kan den ambitiösa twittrare förstås arbeta flitigt med hashtags och listor samt förlita sig på sökningar och trending topics.

Jag gör dessa påpekanden med den respekt som alla utomstående kommentatorer bör och ska ha, men just att följa människor utan relation till varumärket väcker onödig irritation - i synnerhet när det finns alternativ! :)

Ett förvirrande samtal om mediebranschens framtid "SSBD"
Exakt en sådan postning som hade varit smarrig att stoppa in i SSBDs veckobrev! Det blir lite här istället! :)

“Min samtalspartner, numera affärsutvecklare men med redaktionell bakgrund, fick frågan ”om du fick önska helt fritt, hur skulle du fixa intäkterna för ditt mediehus”. Jag fick två svar, och inget av dem kan ens med den bästa vilja i världen sägas ligga i närheten av kärnverksamheten.”

Jag, Entreprenör #makt #inflytande
Christian Rudolf utvecklar fint Göran Widhams postning som jag länkade upp tidigare!

"Är sponsring verkligen för alla?" #PRofSweden
“Många sponsorer är för dåliga på att ta vara på sina rättigheter, skriver Adidas pr-chef Emma Stjernlöf, och listar tre frågor alla borde ställa sig.”

Det här kan du korra, inget annat #PRofSweden
“Och liknande exempel upplever jag flera gånger om året med de klienter jag arbetar eller diskuterar med – och i de allra flesta fall förklarar jag att det de reagerar mot inte är faktafel, utan tolkningar. Journalisten har rätt att tolka. Så funkar media och så funkar pr. Vill du ha absolut tolkningsföreträde köper du reklamplats, det är därför reklam är värt mindre per spaltmeter än journalistiska artiklar.”

Sökes: personal till världens bästa jobb #PRofSweden
“Under våren har många kommunikationsutbildningar annonserat efter folk, och min gissning är att det inte är helt lätt att få tag på disputerade forskare som brinner för utbildning och som vill flytta till nytt universitet. Dessutom tror jag inte att det är helt lätt att rekryterar branscherfarna praktiker heller. Vi är uppenbarligen inte tillräckligt attraktiva. Påfyllnaden av doktorander verkar inte heller direkt flöda. Har säkerligen att göra med ökade svårigheter för finansiering, men dock, nyutexade har nog mer bråttom ut i näringslivet än att stanna kvar vid universitetet i fem år till för att bli ännu lite klokare.”

Bite hämtar vd från K-Street #PRofSweden
“Christian Lundgren från K-Street blir ny vd för pr-byrån Bite efter Marta Karlqvist.”

Lanseringen av Site Talk #PRofSweden
Måsteläsning! Fler synpunkter från någon?

Jag, makthavare? #socialamedier
“Ingen människa är betydelselös. Ingen människa är maktlös. Bloggandet och användandet av de sociala medierna eller för den delen hela internet som ett ställe för opinionsbildning och idéproduktion individuellt eller i grupp är en förstärkare. Den makt som alltid funnits i oss människor att ta ansvar för våra egna idéer och tankar om hur vårt eget och vårt gemensamma liv ska gestalta sig, den har fått en ny kanal. Det finns nya vägar ut ur den självpåtagna maktlösheten. Det finns en ny arena att be om andra människors stöd, bifall eller samarbete. När du får någon av dessa saker så får du makt, tillsammans bygger ni en maktbas som om den blir stor nog kan påverka folks tankevärld, folks uppfattningar och i sista ändan deras beslut. Det är så man gör.”

This website uses IntenseDebate comments, but they are not currently loaded because either your browser doesn't support JavaScript, or they didn't load fast enough.

PR-nyheterna

Kommentera gärna!

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.