Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-08-10 · View Comments

Kreab Gavin Anderson över 400 miljoner premiäråret
Hälften av intäkterna i det svenska bolaget. I ett ord: m-ä-k-t-i-g-t. Tyvärr känner jag ingen som jobbar på Kreab, det hade varit spännande att veta mer om dem.

Cohn & Wolfe anställer efter krisen
Sprang på Marta Karlqvist idag av en slump. Hon utstrålade energi. Gillade även Dagens opinion-artikeln (http://www.dagensopinion.se/artikel/2010-08-10/%E2%80%9D-no-brainer-att-st%C3%A4rka-digital-pr%E2%80%9D) där hon pratar om “PR-reptilhjärnor” (en sådan tror jag att jag har) och kaxigt kontrar tappet av Joanna Mossberg med att hon tänker locka tillbaka henne så småningom!

Och så fick jag heja på Mikko Viitala och Pelle Nordin också. Med rekryteringen av Fredrik Gustafsson tror jag att C&W kommer att vara en byrå med mycket energi i höst.

Timbro-chef till Prime
Tung rekrytering. Billy är en smart och cool kille. Och om inte mitt minne sviker mig så är han PR-man i grunden också. Var det JKL innan Timbro?

74% of Social Media Users Expect Cries for Help to Be Answered Within an Hour
All right, so it depends on how you ask the question. But still, engaged customers know their worth today.

But a response time in one hour? Few clients are there yet. Should response time be a priority? Well, actually answering and answering in the right tone is more important. First you get this down.

But start to think about it, anyway. It might be a tremendous competetive advantage in your market.

Kommenterat av Stenbeck – 10-08-10
Stenbeck är tillbaka i matchen.

Frostnypen frisk kritik av Sociala Medier
Omnämnd hos Ronge, men det är inte det viktiga. Jag gillar hur Ronge behandlar kritiken, han resonerar sakligt och ger förslag på hur andra kan ta arbetet vidare.

Det finns annan frukt än apelsiner – om politiker, medborgardialog och twittokrati
Om att välja klokt hur resurserna ska fördelas mellan olika kanaler. Bara för att en kanal är ny behöver den inte vara rätt.

How We Get News and Information
“75% of online news consumers say they get news forwarded through email or posts on social networking sites and 52% say they share links to news with others via those means.”

Know me? Recommend me? Jerry Silfwer - Sweden | LinkedIn
Om du känner mig och har lust så skulle jag bli jätteglad för “recommendations” och “endorsements” på LinkedIn. Jag har inte brytt mig om min närvaro på ett tag där och behöver skärpa till mig lite. Leva som jag lär, typ. Så om någon känner sig manad så blir jag både glad och förstås tacksam! :)

Vi måste tala klarspråk
“Jag blev nästan lite glad och upprymd när jag kom fram till intervjun med PR-konsulten Jerry Silfwer, som dristade sig till att om Twitter säga ”(…) det ger mig inte så mycket att samtala på 140 tecken med 50 andra personer. Det är nog mer sällan rätt än vad man tror”. Som att svära i kyrkan, ungefär. Alldeles för få svär i kyrkan.”

Ja, det är sant. Twitter har för mig aldrig varit något favoritmedium, jag KAN formulera mig på 14 tecken eftersom jag är van skribent, men det är inte så ofta jag VILL göra det. Därför använder jag Twitter mest när jag är sugen på socialt småprat, men debatterna, diskussionerna och resonemangen sparar jag till andra plattformar.

How to Raise Your Profile, Online and Off
Found this blog - love it. It goes into my reader.

Buzz VS Advocacy
“So the question is not whether prizes are bad or not - the question is whether you’re trying to create Buzz or Advocacy. They seem similar, but they are in fact very different beasts.”

Brilliant distinction!

Mindfuck Movies
“Mindfuck Movies,” now there’s a genre for you.

PR-nyheterna

{ 1 trackback }

Tweets that mention Spinns Smurftips — Doktor Spinn -- Topsy.com
2021-08-11 at 07:08

{ 5 comments }

Doktor Spinn (496 comments) 2021-08-10 at 19:08

Aha. Tack för tips. Har du någon anknytning till sajten själv?

SM (3 comments) 2021-08-10 at 21:31

Nää, gjorde ett skolarbete som handlade om företag inom sociala medier och under min research så kollade jag upp alla de olika sajter det alltid pratas om (coca-cola,dell,starbucks osv) sedan läste jag om att Malibu hade live streamat ett event med sean paul och estelle på Facebook och först då började jag göra en liten research och såg att de verkar satsa på Facebook och websidan. Dock så nämns de sällan inom dessa kretsar vilken antingen beror på att de inte gör det bra nog eller så är det dåligt PR arbete ?

Doktor Spinn (496 comments) 2021-08-10 at 23:10

Det är ju rätt tufft att bli känd som ett “best case”, antar jag.

Jag har inte hunnit kolla upp dem ännu, vad är det de gör som är värt att inspireras av?

SM (3 comments) 2021-08-10 at 18:37

Skulle vilja tipsa om Malibu's sida (http://www.malibu-rum.com), hela sidan är en blogg där man kan lyssna på musik. Lite ovanligt att se ett företag som helt satsar på sociala medier?

Ser gärna fler exempel på liknande satsningar ifall ni kan några?

SM (3 comments) 2021-08-11 at 18:48

Iof sant,

Att man helt vågar släppa detta med “tråkiga” företagssidor och satsa på att enbart ha en blogg samt musik från olika dj:s som uppdateras (varje månad?). Vet att de även hade någon form av skandinavisk dj tävling på fb.

Kanske finns flera liknande företagssidor, skulle uppskatta tips på dessa sidor isåna fall.

Comments on this entry are closed.

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.