Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-08-19 · View Comments

Försvinner slumpen när vi förutser den?
“Serendipity, eller serendipitet som det heter på svenska, myntades av den författaren Horace Walpole i ett brev vid mitten av 1700-talet. Han hade tagit namnet från sagan Tre prinsar från Serendip, vars huvudpersoner under hela berättelsen gjorde massor av spännande upptäckter som de egentligen inte letade efter.”

Jag har ju kikat lite närmare på våra beteenden på webben och mycket riktigt - vi beter oss ju sällan som målsökande missiler. Istället är vi nyckfulla Stumbleupon Creatures. Och kanske är det därför som företag behöver en distribuerad närvaro, en sfär. En sorts “Serendipity Marketing”.

"En revolution av tjänster i min mobil" - Dagens Media
Min kommentar till DIG-panelen:

“Det finns massor av skäl att se fram emot en digital höst! Själv tänker jag ägna mycket kraft åt att försöka lyfta diskussionen om hur den digitala organisationen ska se ut. Vem ansvarar för vad och till vilken resursåtgång? Det har länge diskuterats mycket om vad som ska sägas hur, till vem och på vilken plattform, men nu hoppas jag tiden börjar bli mogen för att börja diskutera digitala organisationsfrågor på bred front.”

Complicated Mechanisms Explained in simple animations
Man blir ju lycklig på något sätt! :)

Rekommenderat (18 Aug)
Tipsar om att Liffeman delar.

Kommenterat av Stenbeck – 10-08-18
Stenbeck kommenterar med den äran.

Business Blogging Set To Grow By 25% In Two Years
Let’s hope so! I really believe in corporate blogging, even the it as a practice still has a long evolution up ahead.

Joakim tar "gammelmedia" in i framtiden
“Som vd och ägare av företaget Mindpark arbetar han som konsult och rådgivare, bland annat åt vd:ar för fem börsföretag. Mediabranschen har varit Joakims arbetsfält sedan mitten av 1990-talet då han var med och lanserade Aftonbladet.se, världens första nyhetstjänst på nätet. Det i kombination med att han bidrog till arbetet med att bygga upp internetuppkopplingen på ett 50-tal redaktioner runt om i landet har gett honom en plats redan på sidan 59 i boken De byggde internet.”

Cooolt!!!

Tänk på ditt ex när du skriver på nätet
“Därför vill jag påminna om regel nummer ett för användandet av alla sociala medier; publicera ingenting, någonsin, som du inte kan stå för oavsett vem som råkar se.”

Pr-konsult fick in artikel på Brännpunkt
Det är lite taskigt för en frilansjournalist att behöva avsäga sig alla journalistuppdrag bara för att man emellanåt jobbar på projektbasis åt en PR-byrå. Kanske gränserna kommer att suddas ut i framtiden, men vi är inte där ännu. Och jag brukar försöka att inte vara svart eller vit, men i det här fallet är det en rejäl skillnad mellan att företräda allmänintressen (journalistik) eller särintressen (PR).

McDonalds väljer JKL
Stort grattis till JKL!

There Must Be An (Super) Angel - Even In The Nordics?
Paula Marttila gives us a hint on the depth of her VC knowledge and network.

Sociala medier något för upptäcksresande
“Det räcker inte med böcker och föreläsningar för att förstå det sociala medielandskapet. För en djupare förståelse måste man andas och leva sociala medier och genom att verka förstår man de spelregler som formar detta landskap.”

Tagga en länk i Google Analytics
Nyttig postning - tack för den!

Vilka är veckans snackisar i sociala medier? SVT Play
Mikael Pettersson i morgonsoffan.

Så gjorde vi SSWC-magasinet Intangible Artifacts
Crowdsourcing FTW!

PR-junior? SpringtimeRekryterar.nu #PRofSweden Gärna RT!
Springtime (som ju är min arbetsgivare) provar ett nytt grepp. Det finns ett stort rekryteringsbehov och det här innebär möjligheter för juniorlöften.

PR-junior? SpringtimeRekryterar.nu #PRofSweden Gärna RT!
Springtime (som ju är min arbetsgivare) provar ett nytt grepp. Det finns ett stort rekryteringsbehov och det här innebär möjligheter för juniorlöften.

SL Dialog
Intressant initiativ, en interaktiv förslagslåda för SL.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://wolber.se Fredrik Lyreskog

    Skitbra länkar som alltid, Jerry.
    Syre, mat, vatten och smurftips!
    Tackar extra för Intangible Artifacts-länken. Den värmde :)

  • http://israeliska.org/talkback Omer Rosenbaum

    Bra initiativ av SL för att främja deras varumärk. Själv tycker jag att det mer för PR skall än för att förbättra SL tjänsterna men vi ska se. Det tog lång tid även för Dell och Starbucks att förstår möjligheterna med sina crowdsourcing plattformer.

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack som fan, Fredrik! :)

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.