Spinns Smurftips

by Doktor Spinn on 2021-09-25 · View Comments

Tankar om inlägg
“Hur tänker du kring bloggandet? Har du en uttalad strategi med frekvensmål, trafikmål eller andra mätpunkter, eller ser du det mer som en bonus om du orkar få ut några inlägg överhuvudtaget?”

För min del handlar det i grunden om två saker. Det ena är att ha en röst som spelar roll, det andra är att skapa och bevara spännande relationer. Trevligt nog förstärker dessa bägge mål varandra!

När det gäller mätetal så är det väldigt relativt. En intensiv dag klickar runt 500 sig in på bloggen, en långsam dag 150. Men de flesta läser Doktor Spinn per RSS - det är ju trots allt en nischad blogg.

Tittar vi rent affärsmässigt på mitt bloggande så är jag inte jätteförtjänt av en jättepublik. Jag kan i alla fall inte jobba åt 1000 uppdragsgivare. Istället kommer jag jättelångt om det finns 50-100 PR-köpare där ute som jättegärna skulle vilja arbeta med mig eftersom jag verkar klok och rolig att arbeta med.

Lägg därtill ytterligare 50-100 PR-talanger som skulle vilja jobba tillsammans med mig av samma orsaker och vi närmar oss dem jag faktiskt skriver för. Plussa på 50-100 grymt smarta och inspirerande personer som jag gärna stoltserar över att ha i mitt nätverk - där har vi alla de 150-300 personer jag talar till när jag skriver en bloggpostning!

Jag håller helt enkelt med Fredrik Wass; det för mig viktiga är att ha rätt läsare.

Men allt det där är ju det direkt affärsmässigt viktiga. Men det som gör det roligt är snarare att bloggandet ger vänner och tid till eftertanke och personlig utveckling. Utan “rolighet” ingen passion och vice versa!

Så, jag har inga planer på att öka frekvensen. Däremot, i takt med att jag kommer att successivt få ett större ansvar för affären rent professionellt, så kommer jag att lägga lite större vikt vid att lyfta fram konkreta case där jag har medverkat, något som jag hoppas ska innebära att bloggen bidrar till att ännu fler hör av sig om PR-stöd.

Riskfritt att fildela
Utmärkt. Äntligen något besked i frågan som känns åtminstone lite framtidsinriktat. Märk mina ord, P2P kommer att visa sig vara en välsignelse för alla oss som gillar att skapa kultur.

Really Great Advertising
I still think PR is way cooler.

The Real Story Behind McDonald’s Foursquare Campaign
A good read. Do try things, but when you translate the results into numeric values, you have to be careful, as this post shows.

Bo Krogvig går tillbaka till Springtime
Mannen, myten, legenden!

Twitter-followers vs. Facebook-fans del. 2
Del 2 från Joel Pallvik.

Negativa kampanjer fyller ett syfte
Sådärja, på dem bara! ;)

En av tre elever är vän med en lärare i sociala nätverk
Hans Kullin adderar ytterligare värdefull kunskap till diskussionen.

Stockholm Nightowls pt 2 - PR of Sweden
Uppföljning! Jag missar, men kikar in via Skype.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.