Spinn’s Daily Smurf Tips

by Doktor Spinn on 2022-01-01 · View Comments

Drive. Learn. Commit.
Wow, VP of Digital at Edelman by 29, that’s impressive. It’s inspiring when people push forward even though they could just get into cruise control mode. And I try to live that sort of life myself, and my 2010 was eventful: http://www.doktorspinn.net/2010/12/31/on-a-personal-note-my-top-25-highlights-in-2010/

Madames förutsägelser [SWE] /grym postning!
Blir mer och mer kär i Malin Nävelsös penna. Den här texten är magnifik, minst sagt. Jag har läst den te gånger nu och jag kommer att läsa den igen. Läs särskilt förutsägelse nummer fem, jag höll på att garva mig av stolen!

jardenberg.se – året i siffror [SWE]
Mumsigt bokslut. Och tänk på att det Joakim Jardenberg har byggt upp här är väldigt demokratiskt på ett sätt - vem som helst kan sätta upp en blogg och börja dela med sig av bra saker. Styrkan hos din röst bestäms sedan av ditt engagemang och din publiks intresse, inte av hur högt man skriker eller hur mycket redaktionellt utrymme man har råd att köpa.

On Corporate Blogging: Spinn’s Variation Technique
Don’t you know what to blog about? Hard to find the right inspiration? Check out this powerful technique in the comment field.

TV4Nyheterna Stockholms årskrönika 2010 [SWE]
Stolt över @JournalistLisah som fick in fyra nyheter i årskrönikan. Inte illa när årskrönikan endast var 6.30 minuter lång - på tok för kort.

Vad krävs för att engagera miljontals människor? [SWE]
“Gatorade har förstått hur man engagerar människor.”

Twitterdeklaration
Utmärkt deklaration, tycker jag! Jag hakar på.

Följer du alltid tillbaka?
Jag kollar upp vem det är som har börjat följa mig och om det verkar halvintressant så följer jag tillbaka. Det behöver inte vara någon mediegeek, tvärtom, jag hoppas alltid att en hårfrisörska från Sveg bidrar med intryck ifrån sin verklighet. Så jag följer tillbaka rätt friskt, men hoppar över megafonföretag och spamkonton förstås. Jippo- och kampanjtwittrare hoppar jag också över.

Vad får dig att börja följa någon först?
Jag söker upp påverkare som har något vettigt att säga aktivt. Men det ska sägas att jag inte följer Twitter på det viset - jag läser inte allt. Men jag använder mig av listfunktionaliteten, den passar bra för att inhämta kunskap från smarta personer.

Avföljer du om någon inte följer dig tillbaka?
Jag har funderat på att rensa lite bland de jag följer. Jag kollade på friendorfollow.com och det visade sig att jag följer ungefär 400 som inte följer mig tillbaka. Av dem är ca hälften sådana som jag aldrig pratar med, inte vet vilka de är och vi saknar helt enkelt relation. Ofta är det rätt döda konton också. Vi har helt enkelt ingen som helst relation och då känner jag att jag kan avfölja. Men jag avföljer inte någon på grundval av att de inte följer mig, det hade ju varit ett första tecken på gudkomplex, liksom.

Svarar du alltid på mentions?
Ja, men jag är lite bekymrad över att Twitters egna mention-sök missar grejer. Och ibland är det svårt att svara eftersom en del mentions ju bara är rena mentions och inga direkta frågor.

Tackar du för RT?
Jag gjorde det i början - och det var kul. Men i takt med att jag fick över 1000 followers så blev jag självmedveten om att dessa tack-tweets inte driekt innehåller något av värde för alla andra som följer. Visst, de syns inte i allas flöden, men ändå. Jag saknar det lite, men att DM:a tack blev också lite för mycket till slut. Så, nu tackar jag när någon adderar något extra värdefullt/snällt eller när jag bett om en RT specifikt.

Följer du kändisar?
Jag har testat, men jösses så tråkigt det ofta är. Och när de ofta heller inte svarar så lägger jag ner.

Finns det en Twitterelit?
Jag jobbar ju en del med att kartlägga påverkare på webben och vissa personer har starkare påverkan än andra. Det handlar inte enbart om hur många followers dessa personer har, utan snarare om den respekt de har bland sina följare i en viss fråga. I USA till exempel, finns verkligen mäktiga twittrare som verkligen kan hjälpa till att sätta fart på en länk.

Ordet “elit” har ju en negativ klang i vissa sammanhang, i andra en positiv. Jag väljer att betrakta “Twitterati” i ett positivt sken; det är människor som verkligen gillar och har roligt på Twitter och som genom sin passion och sitt frikostiga delande blir inflytelserika och tillgängliga inom sina respektive gebit. Det tycker jag bara är bra.

Extrafråga: Vad kan du göra bättre på Twitter?
I hektiska perioder hinner jag inte snacka så mycket som jag vill, utan det ända som händer då är att mina smurftips går ut. Det blir lite tråkigt, det kan jag förstå. I synnerhet om man följer mig som person, snarare än som PR-människa.

Jag har faktiskt drastiskt ändrat min Twitter-närvaro genom åren. I början syndikerade jag ut allt som rörde sig, men skalade successivt ned. Det blir en sådan ekoeffekt i takt med att allt fler följare ansluter sig och börjar retweeta grejer. Så jag har hela tiden skalat ned. Nu delar jag kanske fem till tio länkar per dygn, men det är nog många som tycker jag är rena länksprutan fortfarande.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.