Life Is Good, Sometimes

by Doktor Spinn on 2022-04-06 · View Comments

 

It feels surreal having a Stockholm office. Together with our cool friends at Guidepal, we spent the afternoon discussing placing of desks, interior design, and just how much fun we are going to have up there on the top floor. As I walked alongside the water after that, I couldn’t help but to marvel at the beauty of Stockholm.

But for now, I miss my colleagues. I miss New York. And my Manhattan studio has been alone for too long now. So the flight over tomorrow will be a breeze. Plus, I have some really good results to bring back to the team. Our client list is beginning to take shape and we are all so very proud over it. Together we are doing real things the way I’ve always wanted them to be done. No more fancy words, only action.

And our younger talents are beginning to show superstar qualities and it’s inspiring to see how quickly they are growing. It reminds me of when I started out; it was though, but it was a fantastic time.

This weekend I will get myself a bike, I think. I have a perfect ride from Battery Park alongside the Hudson River and West Side Highway up to our New York office at 601 West 26th Street. No traffic lights, only the winds coming in from the Hudson. It will be a good way to start—and end—long days of working hard, right?

I know there’s plenty of hard workdays ahead. But life really is good, sometimes. I must remind myself to remember that.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • Anonymous

    Hej, tack för en grym blogg om PR. Jag ska skriva en ansökan om praktikplats på en PR-byrå och undrar vad jag ska tänka på? Vad vill de veta och vad är bra att få med i ansökan? Tack på förhand! /Mvh Oscar

  • Anonymous

    Hej, tack för en grym blogg om PR. Jag ska skriva en ansökan om praktikplats på en PR-byrå och undrar vad jag ska tänka på? Vad vill de veta och vad är bra att få med i ansökan? Tack på förhand! /Mvh Oscar

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Det jobbiga med att ta sig an en praktikant är följande verklighet:

    Praktikanten ska ju förvisso jobba på riktigt, men praktikanten får ju inte användas som billig arbetskraft och sättas i något hörn för att sortera pressklipp. Detta vet alla arbetsgivare. Hellre då sitta med på möten och göra något mer tydligt avgränsat som ett projekt, gärna med tydlig början och slut.

    De flesta arbetsgivare inser även att det kommer att gå åt en hel del timmar av “dyr konsulttid” för att coacha och stötta praktikanten, så om det hela går plus minus noll rent intäktsmässigt så får man vara nöjd med det. Det enda värde som då egentligen återstår är att praktikanten efter fullgjord praktik känner sig nöjd och talar bra om sin praktik bland sina vänner!

    Eller i vissa fall kanske praktikanten kan anställas på sikt? Detta är också ett stort värde eftersom rektyteringsprocesser, när man adderar all tid som går åt, kan loss på hundratusentals kronor. Detta är ju också ett potentiellt värde.

    Så mot den bakgrunden blir mina råd dessa:

    1. Låt din ansökan visa att du matchar deras profil. Det är ju ingen idé att ta in en praktikant man på förhand aldrig skulle anställa. Titta inte så mycket på vad de säger på den egna sajten, utan kolla på vilka medarbetare de har. Skulle du passa in bland dem? Researcha dem på nätet och bilda dig en uppfattning. Om du har talang för PR är det sedan inget problem att vinkla din ansökan för att visa prov på det.

    2. Ge egna förslag på vad du skulle kunna göra. Visa att du är initiativrik och självgående. Visa att du förstår byråns utgångspunkter (som jag beskrivit ovan). Man vill ha en självgående praktikant som tar för sig, tänker själv, ställer frågor. Om det blir en eftermiddags dötid, ja då hittar en praktikant på något att göra som gagnar arbetsgivaren på något sätt.

    3. Visa att du kan skriva, att du behärskar konsten att hitta rätt tonalitet - i det här fallet en ansökan. En person som kan skriva är alltid bra att ha.

    4. Var tydlig med vad du vill lära dig, men framställ det inte som krav eller förväntningar. Berätta varför du skulle tycka att det vore kul att sitta med på möten. Att du skulle vilja prova dina kreativa talanger i interna workshops. Att du har idéer om hur byråns Facebook Page skulle kunna lyftas. Och så vidare.

    5. Det här med “pushigheten”, då? Att ringa upp först utan att ha mejlat - nope. Mejla istället tills du hittar rätt person att prata med. Eftersom den personen jobbar med PR, fråga om du kan få ringa upp och pitcha in dig själv. Säg att du bara ber om 30 sekunder. Inte på allvar förstås utan med glimten i ögat. Ett annat bra sätt att pusha är att säga att du har din egen dator och en bredbandssticka och att om alla är friska och mötesrummen är uppbokade så kan du sitta i köket och jobba. Allt kommunicerar och det säher något om din positiva och ödmjuka inställning.

    Undvik följande:

    6. Säg inte att du är nöjd med att koka kaffe och kopiera papper. Tror du inte högre om dig själv? Tänk på punkt 1.

    7. Var inte allt för seriös. Försök inte att låta som att du är en väderbiten seniorkonsult. De vill ha dig för att du är ung, hungrig och tillför ny, fräsch energi. Och underskatta inte att på något sätt visa att du är en kul person. Gå inte till överdrift med humor, men det är intressantare att plocka in någon som leder ett internationellt WoW-guild än ännu en elevrådsordförande. Byråerna där ute törstar efter personer som förstår hur kommunikation fungerar idag.

    8. Kliv inte på en arbetsgivare utan att ha ett ett par relevanta referenser. Ibland kan en byrå gå vidare med en person bara för att det ger dem en anledning att ringa till dina referensperson. Kanske känner du någon som skulle kunna vara en eventuell PR-köpare? Då kanske byrån plockar in dig som praktikant bara för att smöra på din referensperson?

    Lycka till!

  • http://www.trulytherese.se Therese Reuterswärd

    Grymt inlägg Jerry!

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack, Therese!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.