Maria Sjöstrand: Brothers fars dag-kampanj

by Doktor Spinn on 2021-12-28 · View Comments

Klädkedjan Brothers ville hitta ett nytt sätt att marknadsföra sin fars dag-kampanj.Tillsammans med reklambyrån Studio Total undersöktes vad den moderna mannen var intresserad av. Två exempel var audioprylar och iPods.

Så varför inte tillverka “Världens största ipodhögtalare”? Med hjälp av högtalarbyggare tog Brothers fram en enorm högtalare med en matchvikt på mer än hundra kilo. Först skrev svenska tidningar och bloggar- från Feber.se till Dagens Industri om högtalaren.

Sedan spreds nyheten om högtalaren via bloggar runt om till alla jordens hörn. En sökning idag på Google ger över 80 000! träffar och de flesta av världens största tekniktidningar och bloggar, som Wired eller Gizmondo har rapporterat såväl som Malaysiska FHM.

Sedan dess har beställningar på högtalare trillat in, från ryska miljonärer till franska filmregissörer och brittiska hotell.

Vi tycker det är ett bra exempel på hur modern marknadsföring ska fungera. Ge kunden något roligt, och låt dem berätta om det för varandra.

Mvh,
Maria Sjöstrand, marknadschef Brothers

Similar posts:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
  • http://www.galveston.se Johan

    Cool ,missade det helt eftersom jag var bortrest under fars dag. Synd bara att jag inte hittar något om det på brothers.se, dessutom att alla källor på Google inte har något att länka till. De verkar ha lånat bilden på högtalaren och hänvisat till “högtalartillverkaren” Brothers :)

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack för kommentar - mejlar Brothers om den - bra synpunkter.

  • http://www.doktorspinn.net Doktor Spinn

    Tack för RT!

blog comments powered by Disqus

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.