Smurftips

by Doktor Spinn on 2022-01-11

PR agencies by country - PRofWiki.com
Hade det inte varit fiffigt med en listning av olika länders PR-byråer? Och då i wiki-form, så att den hålls aktuell. jag har i alla fal en sådan dröm om att en sådan lista borde finnas, så jag kommer att i lediga stunder (nåja, med viss måtta) försöka bygga på den här listan. Lägg gärna till din egen byrå så slipper du lita på att jag hittar igen den!

Bad Apples in PR
Veckans bästa PR-postning - redan på måndag. Todd sätter fingret på viktiga, viktiga saker. Om du jobbar med PR - läs.

Länkkärlek från Adobebloggen

Sociala medier-redaktör kan tyda på bristande ledarskap
Fin kredd till SSBD.

Our Biggest Threat are the In-between’s.
“PR and corporate communications holds the mandate to talk, but they don’t know how the channels work, and usually they don’t know how to not talk corporatism.” Det här känner jag inte igen mig alls i, medie- och kommunikationsvetenskap är ju den vanligast förekommande kompetensen i branschen. Visst, jag kan köpa att kompetenserna behöver “bundlas”, men det kan vi bara åstadkomma om vi förstår exakt vad varje enskilt instrument i orkestern bidrar till; Marknadsföringen är blåset, PR är stråkarna.

Varför så lite fokus på ”Modebloggarna”?
Diskussionen fortsätter på ett bra sätt, tycker jag.

PR of Finland http://tinyurl.com/yadbo29 Tack för tipset @DoktorSpinn!
Tack för länkkärlek! :)

Informatör, Svenska Jazzriksförbundet #nyttjobb
Släpp in jazzen! :)

Kul, vi börjar blogga… och ha webbinarier
Sharing is caring! Jag tycker det här låter rätt tänkt, lycka till!

Reinfeldts pressekreterare i blåsväder - DN.se
Jag upprörs inte så mycket över språkbruket (även om jag tycker han framstår som en skitstövel, men det får stå för honom), men det som upprör är det dåliga omdömet i vår digitala värld. Och inte tycker jag synd om karln heller - om politikerna är så fast beslutsamma om att avlyssna vår e-posttrafik så kan vi fan “lyssna tillbaka” vi också.

Kommunikationsdirektör i snålblåst
Plyhm om vattenfall.

Ledarskribent från Dagens Medicin till Mix PR
Mix PR värvar.

Liknande postningar:

2 Tweets

PR-nyheterna

{ 4 comments… read them below or add one }

Jesper Åström 2022-01-12 at 09:42

Hey Jerry,

Förstår inte riktigt vad du menar med din kommentar. Min post handlar om internorganisation och vem som har mandat att fatta beslut i olika frågor. På de flesta stora företag jag varit i kontakt med är det PR som har mandat att prata utåt med press (dialog) medan marknad suttit på kundkommunikationen (megafon).

När du som företag nu måste föra dialog med bägge grupperna behöver också den interna organisationen förändra sitt synsätt på kommunikationen för att frågor inte ska hamna mellan stolarna.

Att PR och kommunikationskonsulter har bättre koll på hur man ska föra dialog i sociala medier är ju helt klart. Skulle dock säga att det är ytterst få inom även den industrin som har koll på hur du jobbar effektivt på de arenorna. (Dvs. om du tittar på antalet anställda inom branschen och faktiska specialister på ämnet)

Reply   More from author

Doktor Spinn 2022-01-12 at 09:59

Jag är inte heller helt säker på att jag förstår hur du menar - om vi godtar premissen att marknadsfunktionerna äger kanalerna och PR-funktionen verktygen, då blir det ju ett låst läge. Men så mycket av kommunikationen kan ju idag ske via från företaget oberoende plattformar och då gör det ju inget. Jag upplever att PR-funktionen har dessa mandat och en förståelse för dessa kanaler, men i grund och botten tror jag att jag missförstår meningen med den passagen i din postning, helt enkelt.

Sedan håller jag med om att min linje kring PR-funktionens förtjänster är normativ - gudarna ska veta (och vet) att det saknas kompetenser i branschen som sådan.

Reply   More from author

Jesper Åström 2022-01-12 at 10:05

EXAKT… det var precis det jag var ute efter!! Idag är situationen låst mellan dessa två avdelningar på väldigt många företag. En annan låsning som också finns och som kommer in i den här diskussionen är den mellan de nämnda två avdelningarna och IT avdelningen. Jag menar att dessa olika låsningar är den huvudsakliga orsaken till att många företag fortfarande är så pass dåliga på att använda sig av sociala medier.

Som individer finns det massor av grymma personer på de flesta Svenska företag. Grymt kompetenta och synnerligen sociala individer. Men när de i sin roll på sin avdelning ska kommunicera så gör de detta inom de begränsningar som respektive sektion inom företaget ger dem utrymme till.

Reply   More from author

Kommentera gärna!

Additional comments powered by BackType

Previous post:

Next post:

<img src="http://www.